Hoi! Ik ben jullie nieuwe jeugdwerker…!

Dag leuke gemeenteleden van De Fontein. Mijn naam is Rachèl van Dijkhorst, ik ben 24 jaar en ik ben jullie nieuwe jeugdwerker. Daarom zal ik mij even aan jullie voorstellen. Ik ben al een aantal jaren een gepassioneerde betrokkene bij het jeugdwerk op verschillende plekken. Zo ben ik op 16-jarige leeftijd begonnen bij Youth-Alpha in Kampen toen ik daar nog woonde bij mijn ouders. Conferenties als Opwekking en de EO-jongerendag waren voor mij de hoogtepunten van het jaar. Met een omweg langs Utrecht ben ik uiteindelijk in Leeuwarden terecht gekomen. Ik ben dit jaar afgestudeerd voor de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Tijdens deze opleiding heb ik mij vooral gericht op de doelgroep jeugd en heb mijn stage ingevuld bij het jongerenwerk van Bethel in Drachten. Ook ben ik coördinator geweest van het jongerenwerk van de City Life Church. Daarnaast heb ik met jongeren gewerkt in het onderwijs als studiebegeleider en examentrainer Engels en Nederlands.

 Toen ik zelf tiener was heb ik erg veel gehad aan het jeugdwerk van de gemeente waar mijn gezin toen lid was. Ik had het niet fijn op de middelbare school en vond de puberteit een vervelende tijd. De jeugdgroep was toen voor mij echt een thuis en een belangrijk onderdeel in mijn leven. Dit is wat ik andere tieners en jongeren ook graag wil bieden. Ik heb zelf gemerkt hoe ontzettend belangrijk en impactvol jongerenwerk kan zijn en wil mij inzetten om dat ook voor de nieuwe generaties te realiseren.

Dingen die ik leuk vind om te doen zijn dansen en muziek maken (ik zing en speel concert en baritone ukelele en zing daar ook bij). Ik vind het dus leuk om creatief te zijn en vind het gebruik dat graag bij het werk dat ik doe. Ook ben ik heel nieuwsgierig en houd ik van lezen. Onderwerpen waar ik graag over leer zijn persoonlijke ontwikkeling, geloof en ethiek/filosofie. Een ander thema waar ik veel mee doe is seksualiteit en ik studeer dan ook parttime door als Consulent Seksuele Gezondheid. Verder heb ik twee katten die Simba en Maya heten, en heb ik een lieve vriend.

 Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in uw gemeente! Tot snel!