Geloof

Het woord geloof kun je op verschillende manieren invullen. Geloven kan betekenen dat je het niet zeker weet: ‘ik geloof dat ik mijn fiets daar heb laten staan’. 
Maar als je zegt: ‘ik geloof in je’ spreek je je vertrouwen in iemand uit. En dat is hier de bedoeling van geloof. Als christenen zeggen dat ze in God geloven, betekent dat dat ze hem vertrouwen. En dat is iets anders dan dat ze hem helemaal begrijpen.

Via het menu komt u op verschillende pagina's over het geloof: een algemene uitleg, een begrippenlijst, de gang van zaken tijdens een kerkdienst.

 

Bidden

Bidden, hoe doe je dat?

Bidden is eigenlijk gewoon praten met God. Je hoeft je daarbij niet anders voor te doen dan je bent. God verwacht niet dat je alles heel mooi en in fraaie volzinnen zegt of dat je dat op een bepaalde manier doet. Je kunt gewoon met God praten in je eigen woorden.


Je kunt je handen erbij vouwen en je ogen dichtdoen maar als je je beter op een andere manier kunt concentreren, moet je dat gewoon doen.

Het mooie aan bidden is dat het altijd en overal kan. Op de fiets of in de auto (wel blijven opletten), thuis en in de kerk. Je kunt het alleen doen of samen met anderen. Jezus heeft een voorbeeldgebed gemaakt dat je kunt gebruiken, maar dat hoeft niet. 
 

Bidden is niet alleen God vragen of hij iets voor je wil doen of je iets wilt geven. Dat mag wel, maar bidden is veel meer. Bidden gaat er vooral om dat je een relatie met God krijgt. Een relatie vraagt tijd en aandacht. Als je er de tijd voor neemt en geduld hebt, gaat het lukken. Belangrijk: God luistert altijd, ook als je dat niet voelt.

De kerk is alle zondagen open. De diensten beginnen ’s morgens om half tien. Maar daar blijft het niet bij. Door de week organiseren we allerlei activiteiten voor de meest uiteenlopende groepen mensen.