Expositie ‘Landschap te Kijk’ van 7 februari tot 3 april in De Fontein – Goudenregenstraat 77 te Leeuwarden

Hanny Wielenga schildert al vele jaren als bescheiden amateur. Ze volgt nog steeds les:  “om nieuwe onderwerpen en technieken uit te proberen en om mezelf verder te bekwamen”.

Haar werk – in acryl op doek en papier - is het gevolg van een bijzondere belangstelling voor alles om haar heen en met name voor het landschap. Dit ondanks alle artistieke ‘uitstapjes’ (andere onderwerpen en technieken) die zij uit nieuwsgierigheid steeds blijft doen. De kijker stapt met deze expositie het ‘buiten’ binnen vanuit Hanny’s kijk erop - geschilderd met vrijmoedig losse hand – direct herkenbaar, maar hier en daar ook meer abstract.

Als kind al ging ze helemaal op in wat ze zag. “Ik was dan natuurlijk ook wel samen met andere kinderen buiten, maar ik keek alleen maar rond naar al het moois om me heen en vergat helemaal om mee te spelen”, zegt ze lachend. “Dat vonden ze best wel raar.”

In het dagelijks leven is Hanny als vrijwilliger altijd bereid om voor een ander de handen uit de mouwen te steken. Zo is ze ook een enthousiast supporter van de World Servants en heeft ze de eerste karweitjes voor het goede doel (ramen lappen en postbezorgen) alweer laten doen. “Wordt vervolgd.”

Tijdens de expositie stelt ze ook een aantal kleine werken beschikbaar voor verkoop voor het Goede Doel.  

Kunst kopen

Ook nu kan de kijker dus weer ‘kunst van de plank’ kopen voor World Servants. De kaartjes aan de onderkant geven dat duidelijk aan. Daarnaast is ook enig tentoongesteld werk van Hanny te koop “om de hobbykosten wat te drukken”.

Alle werken zijn voorzien van kaartjes met info.

U kunt uw gewenste aankoop met nummer en uw gegevens inschrijven op de lijst op de blauwe statafel vlakbij de zalengang.

Het is mogelijk om uw aankoop-voor-World Servants af te rekenen en mee te nemen tijdens de Rommelmarkt op zaterdag 28 maart aanstaande in De Fontein.

Ter plekke in de hal zal dan ook een werk van Hanny worden geveild voor de hoogste bieder.

De mogelijk achterblijvende verkochte werken gaan na 3 april op afspraak naar de nieuwe eigenaar.

Voor meer info: Telefoon 058-2886782, e-mail: j.wielenga@lijbrandt.nl

Vaste openingstijden expositie

Op dinsdag 10 en 24 maart van 19.30 – 21.30 uur

Zondag van 11.00 – 12.00 uur

Woensdag van 9.00 – 11.30 uur

Vrijdag van 9.00 – 11.30 uur

content image