Enthousiaste jongerenwerker gezocht!

Onze wijkgemeente, De Fontein in Leeuwarden, zoekt een enthousiaste jeugd/jongerenwerker die het jongerenwerk binnen onze gemeente een nieuwe impuls kan geven.De Fontein is een protestantse wijkgemeente en onderdeel van de Protestantse Gemeente Leeuwarden. Het is een heel diverse en betrokken gemeente, met een actieve groep tieners en jongeren. Onze uitdaging is om deze jongeren te helpen bij hun verdere geloofsontwikkeling. Bovendien zouden we graag meer jongeren uit onze gemeente en onze stad willen bereiken. Kortom, onze wens is om het bestaande jongerenwerk (12+) uit te breiden en naar een hoger plan te tillen.

Op dit moment wordt het jeugdwerk door een enthousiaste groep vrijwilligers gedragen. We denken dat het mogelijk is onze doelen te bereiken door een jongerenwerker aan te stellen die de huidige vrijwilligers binnen het jongerenwerk kan aansturen en toerusten. Iemand die zorgt voor samenhang van het jeugdwerk, die plannen en ideeën voor de toekomst heeft en ook de durf heeft om ze uit te voeren.

We zoeken iemand met een hart voor jongeren maar bovenal ook een hart voor Jezus. Iemand die

  • de kerk ziet als plek waar geloof, hoop en liefde te vinden is en waar mensen samenkomen in de naam van Jezus Christus.
  • graag werkt met een groep vrijwilligers
  • communicatief sterk is en goed kan organiseren
  • de wereld van de jongeren kent, open staat voor nieuwe ideeën en openhartige gesprekken niet schuwt
  • en een relevante (theologische) opleiding heeft afgerond.

We bieden een dienstverband van ongeveer 6 à 7 uur per week, voor een periode van twee jaar. Daarbij bieden we een salaris op basis van de cao PKN (salarisschaal afhankelijk van ervaring). We hebben een werkplek beschikbaar in het eigen jeugdhonk van onze gemeente. Herken je je hierin, neem dan contact op met onze jeugdouderling Romana Bremer. Mail of bel ook gerust als je meer informatie wenst (06-54236474 / jeugdenjongeren@defontein058.nl). Meer informatie over onze wijkgemeente kun je vinden op www.defontein058.nl