Dag van Nationaal Gebed op 18 maart

Nederland is, net als grote delen van de wereld, getroffen door het coronavirus. Als christenen zijn we niet immuun voor het leed en de onzekerheid die deze situatie met zich mee brengt. Maar we mogen vertrouwen dat God ook in deze situatie de Heer is.

Christenen hoeven niet in paniek te raken. We leven immers voor Christus, die ons in staat stelt nuchter te blijven en met aandacht het goede te zoeken voor anderen. Elke keer als we in de verleiding komen om toe te geven aan angst, kunnen we een bewuste keuze te maken om toch in vertrouwen en openheid te reageren.

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar een geest van kracht, liefde en zelfbeheersing (2 Timoteüs 1 vers 7)

Op 18 maart is er een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd. Dat willen we graag met zoveel mogelijk christenen in het hele land doen door een ‘virtuele’ gebedsbeweging via internet en sociale media. Om 9, 12 en 15 uur is er een gebedsblok van 15 - 30 minuten, om 19 uur wordt de dag afgesloten. Vervolgens kan een ieder tussentijds persoonlijk bidden, een gebed plaatsen op een centrale digitale plek en/of via sociale media met hashtags en/of meekijken bij een lokale of provinciale livestream. Meer informatie staat op www.nationaalgebed.nl.