Ds. Telgenhof heeft beroep aangenomen

18-11-2023

Wij zijn dankbaar dat ds. Jouke Telgenhof uit Strijen het beroep naar Leeuwarden wijkgemeente De Fontein heeft aangenomen. Na een heel goede ontmoeting tussen gemeente, wijkkerkenraad en ds. Jouke Telgenhof en zijn vrouw Helena was het voor hem snel duidelijk waarheen God hen beiden ging leiden. De wijkkerkenraden van Strijen en De Fontein zijn overeengekomen dat ds. Jouke Telgenhof zondag 3 maart 2024 zal worden bevestigd en intrede doet en daarmee wordt verbonden aan wijkgemeente De Fontein.

Lees verder

16 november: Jongeren Meetup

11-11-2023

Donderdag 16 november hopen we elkaar weer in De Fontein te ontmoeten. 18 uur starten we met de maaltijd bereid door onze trouwe kookploeg. Rond 19 uur gaan we in drie groepen uiteen. De 12-15-jarigen gaan met Cor en Hilda mee voor A4Y. De 16-20-jarigen zijn welkom bij de jongeren meetup o.l.v. Peter en Irene en de 20-plussers gaan met Alfons in gesprek. Houd de app in de gaten voor tijdige opgave voor de maaltijd

De leiding, Cor, Hilda, Alfons, Peter en Irene

Lees verder

Gebedssamenkomst voor Israël en Gaza

11-11-2023

Sinds 7 oktober (de dag van de verschrikkelijke pogrom door Hamas) is er elke vrijdagavond (steeds van 19.30-20.30 uur) een interkerkelijke gebedsamenkomst i.v.m. de situatie in Israël en Gaza, waar ook onze gemeente aan meedoet.  Komende vrijdag vindt deze weer plaats in onze kerk

We voelen ons vaak machteloos wanneer we zien en horen wat er allemaal gebeurt. En dan zijn juist onze gebeden zo ontzettend belangrijk en daarom bidden we samen met christenen uit vele kerken in onze stad of de Here God wil komen met Zijn aanwezigheid, Zijn ingrijpen en Zijn vrede! We bidden voor het Joodse volk en Israël en voor de Palestijnse burgers in Gaza. Komt u meebidden?

Meer info is te verkrijgen bij ds Alfons van Vliet

Lees verder

7 november: Bijbelverkenning

04-11-2023

Dinsdag 7 november is er weer Bijbelverkenning om 14.30 uur in De Fontein. We lezen de bijzondere verhalen over Jakob uit het boek Genesis. Deze dinsdag gaan we verder in Gen. 31, vanaf vers 22.
Pastor Irene de Vries

Lees verder

Zendingserfgoedkalender 2024

28-10-2023

De zendingserfgoedkalender is weer beschikbaar. De afbeeldingen zijn dit jaar illustraties in een drietalige Pakistaanse Bijbel geschilderd door Sister Claire. De kalender geeft informatie over Pakistan en het christendom in het land. Verder over de projecten van Kerk in Actie in Pakistan en over de kunstenares zuster Marie Claire en haar grote oeuvre. De kalender kost € 10,00 per stuk. U kunt mailen of bellen naar Hanny Wielenga voor het intekenen. Lijsten liggen ook klaar na afloop van de dienst.

ZWO-commisie, Hanny Wielenga

Lees verder

5 november, 19.30 uur Taizedienst

28-10-2023

Misschien heb je er wel eens van gehoord of ben je er zelf een keertje geweest: Taizé. Taizé is een jongerenklooster in Frankrijk, waar je een week lang diensten volgt, tot rust komt en in contact komt met jongeren uit verschillende landen. Drie keer per dag is er een kerkdienst, die heel anders is dan dat je hier in Nederland gewend bent. Om de sfeer van Taizé hier naar Nederland toe te halen, wordt er op zondag 5 november om 19:30 uur een Taizédienst gehouden, in De Fontein. Hopelijk zien we je dan.

Lees verder

Gemeentevergadering te beroepen predikant

07-10-2023

Zondag 8 oktober  is er ná de ochtenddienst een gemeentevergadering over de te beroepen predikant. De kandidaat gaat zelf voor in de eredienst. De beroepingscommissie informeert de gemeente over de procedure en geeft een toelichting op de voorgedragen kandidaat. De kandidaat stelt zich verder voor en kan eventuele vragen beantwoorden. Tot slot vindt de verkiezing plaats door de stemgerechtigde leden. Binnen 5 dagen kan er bezwaar worden ingediend bij de wijkkerkenraad tegen de gevolgde beroepingsprocedure, dus níet tegen de persoon. Dit kan tot vrijdag 13 oktober. Na de termijn van 5 dagen kan het beroep worden uitgebracht. Tot slot heeft de kandidaat maximaal 3 weken de tijd om een beslissing te nemen op het uitgebrachte beroep.

Guus Yska, scriba

Lees verder

Impuls houdt open oefenavond

30-09-2023

We horen regelmatig dat er veel jongeren/ouderen van onze gemeente een muziekinstrument bespelen. Supergaaf en daarom willen we een soort open oefenavond organiseren om met elkaar muziek te maken! De eerste avond is 12 oktober van 20.15 uur tot 21.00 uur in De Fontein. We gaan met elkaar leuke nummers (proberen te) spelen en zo kunnen we wellicht af en toe de band eens uitbreiden. Wees welkom en neem elkaar
en je muziekinstrument mee! Ook als zanger of zangeres ben je meer dan welkom!
Groet, Laura (contactpersoon Impuls)

Lees verder

28 september 2023: Samen bidden voor onze stad!

23-09-2023

Komende donderdag is er weer de gelegenheid om samen met christenen uit allerlei kerken en gemeentes te bidden voor onze stad: het Interkerkelijk Stadsgebed Leeuwarden, waar ook wij als Fontein aan meedoen. In Stadsklooster Jabixhûs (Vijverstraat 2), van 19.30 tot ongeveer 20.30 uur. We bidden voor onze stad, voor de kerken, voor de burgerlijke overheid en voor van alles wat speelt en ons gebed kan gebruiken. Iedereen is van harte welkom, dus u en jij ook!
Ds. Alfons van Vliet

Lees verder

23 en 24 september Startweekend ‘Ga je mee …’

23-09-2023

Na een mooie afsluitende BBQ tijdens het kampeerweekend willen we het startweekend beginnen met een BBQ! Hoe toepasselijk ;) Zaterdag 23 september steken we om 18.00 uur de BBQ aan en hiervoor kunt u zich opgeven voor donderdag 21 sept via de intekenlijst (achter in de kerk) of via het mail-adres: start@defontein058.nl

Aansluitend op de BBQ zal er een BINGO zijn. Een speciale bingo omdat je je eigen prijsje mee mag nemen voor de prijzentafel. U/Jij hebt vast nog wel iets liggen waarvan je denkt: wat moet ik ermee…

Zondagochtend begint om 9.30 uur de kerkdienst die in het teken staat van het thema ‘Ga je mee…’ met als ondertitel: samen getuigen in Geloof, Hoop en Liefde. Tevens zal de World Servants groep hun verhaal doen over hun project in Zambia… we zijn heel nieuwsgierig. Na de kerkdienst is er natuurlijk koffie/thee/limonade met wat ‘lekkers’ en zal er een interactie plaatsvinden met het Hart van Geloof, Hoop en Liefde én zullen er oudhollandse spelletjes voor u klaar staan. Ook zal er een simultaan dammer aanwezig zijn. Wie durft het aan? 

Na de dienst wordt er een lunch georganiseerd. Voor soep en drinken wordt gezorgd, en dit keer is er een warme verrassing. Van u vragen we om verschillende soorten broodjes, salades, beleg, fruit e.d. mee te nemen. U kunt de meegebracht spullen weer inleveren voor de dienst in zaal 5 (consistorie). 

Lees verder

28 september 2023: Samen bidden voor onze stad!

23-09-2023

Komende donderdag is er weer de gelegenheid om samen met christenen uit allerlei kerken en gemeentes te bidden voor onze stad: het Interkerkelijk Stadsgebed Leeuwarden, waar ook wij als Fontein aan meedoen. In Stadsklooster Jabixhûs (Vijverstraat 2), van 19.30 tot ongeveer 20.30 uur. We bidden voor onze stad, voor de kerken, voor de burgerlijke overheid en voor van alles wat speelt en ons gebed kan gebruiken. Iedereen is van harte welkom, dus u en jij ook!
Ds. Alfons van Vliet

Lees verder

Ouders van tieners

09-09-2023

De Taakgroep Jeugd & Jongeren houdt komende woensdagavond een avond voor ouders van tieners in onze gemeente. Een avond van ontmoeting, van samen kijken hoe we tot zegen kunnen zijn voor elkaar en voor onze tieners. Hebt u per ongeluk geen uitnodiging gekregen, uiteraard van harte welkom: de avond begint om 20.00u.

Lees verder

World Servants

22-07-2023

Op zondag 16 juli hebben we de groep deelnemers uitgezwaaid. Wilt u ze volgen dan kan dat via  www.worldservants.nl/mailalert. Hier kunt u uw e-mailadres achterlaten zodat u een e-mail ontvangt bij een nieuwsupdate van het project in Twatasha. Een deelnemer of de groep een 'groetje' sturen kan ook. Tijdens het project blijven de mobiele telefoons thuis en zijn er een aantal momenten dat zij deze groetjes ontvangen van het thuisfront. Het wordt enorm gewaardeerd als er veel groetjes ontvangen:) mogen worden. Dit kan via: www.worldservants.nl/groeten. Indien er gevraagd wordt naar een projectcode betreft deze: [ZA223] klaslokalen voor basisschool in Twatasha, Zambia.

Lees verder

Uitzwaaidienst World Servants actiegroep en lunch

01-07-2023

Op zondag 16 juli zal de World Servants actiegroep "uitgezwaaid" worden voor hun project naar Zambia. U bent van harte uitgenodigd om deze dienst samen met hen te beleven. Wij hopen op een bijzondere dienst waarin de zegen wordt meegegeven voor het werk dat
zij mogen verrichten in Twatasha, Zambia. We hopen dat u / jij erbij bent!  Er wordt zondag 16 juli ook een lunch aangeboden na de uitzwaaidienst. Voor soep en drinken wordt verzorgd. Aan u willen we vragen om iets mee te nemen zoals verschillende soorten broodjes, salades, beleg of iets van fruit. Blijft u ook gezellig lunchen? Tot dan.

Lees verder

Fotowedstrijd

24-06-2023

Als er één onderwerp geschikt is voor een fotowedstrijd, dan is het wel de natuur. Bloemen, landschappen, bossen, het strand of de zee, de schepping is een onuitputtelijke bron van verwondering. De redactie van het magazine schrijft daarom een fotowedstrijd uit. Fotografeer iets uit de natuur, groot of klein, de bergen die u op vakantie zag, een klein insect dat in de tuin rondkroop, of misschien wel een zeldzame vogel. Het begrip natuur vatten we ruim op, in principe kan een foto van uw huisdier dus ook. We garanderen niet dat die in de prijzen valt, maar u kunt het altijd proberen. Bij een wedstrijd hoort een prijs, en die bestaat er in dit geval uit dat de winnende foto op de cover van het magazine komt. Eeuwige roem in De Fontein!

Voorwaarden:

Lees verder

20 juni: Bijbelverkenning

17-06-2023

Op dinsdag 20 juni hopen we van 14.30 tot 16.00 uur voor de laatste keer dit seizoen elkaar te ontmoeten in De Fontein. We lezen vooraf Genesis 29: 21-35. Mocht u niet eerder zijn geweest en interesse hebben om te komen, meldt u dan aan via het e-mail adres: kerkelijkwerker@defontein058.nl. Neemt u zelf uw Bijbel mee!l. Neemt u zelf uw Bijbel mee!

Pastor Irene de Vries

Lees verder

23 - 25 juni: kampeerweekend

27-05-2023

Over één week is het zover! Kamperen op de Kleine Wielen, van 23 tot en met 25 juni. De eerste mensen hebben zich al opgegeven. Iedereen is welkom, als kampeerder of als daggast. Aanmelden kan tot en met dinsdag bij Jolanda Postma (met vermelding van kenteken graag). Ook als u alleen voor de pannenkoeken en/of de BBQ komt. Vergeet u het niet?

Peter de Vries en Jolanda Postma

Lees verder

Bidstond voor Gewas en Arbeid – woensdag 8 maart

04-03-2023

In de komende week is het al jarenlang de traditie, dat we voor de Voedselbank een actie houden. De Kar van Samen delen staat weer vol met lege kratten. Kunnen we hem weer vullen met ons allen! Dit kan op zondag 5 maart, woensdag 8 maart en zondag 12 maart.

Samen met en voor elkaar is toch fijn.

Bedankt namens de Voedselbank en Diaconie

Lees verder

Huispaaskaarsen 2023

18-02-2023

Ook op zondag 19 februari  is er weer gelegenheid om via de intekenlijst in de hal uw Huispaaskaarsen te bestellen. Uw bestelling wordt vóór 6 maart doorgegeven aan de fabriek. U ontvangt dan de kaarsen tijdig voor Pasen. Niet in de gelegenheid om via de intekenlijst te bestellen? Neem vóór 6 maart contact op met Sita Adema of Hanny Wielenga. Zie ook op de website van de kaarsenfabriek: boca.nl

Lees verder

Wij zoeken een nieuwe predikant!

15-01-2023

Protestantse gemeente De Fontein in Leeuwarden zoekt een predikant (m/v) voor 32 uur.

De protestantse wijkgemeente De Fontein in Leeuwarden heeft als motto ‘Jezus volgen, mensen dienen’. Onze gemeente telt ongeveer 1300 leden en is divers samengesteld, van confessioneel tot evangelisch, van jong tot oud. De één komt elke zondag, de ander af en toe; de één zingt graag met begeleiding van het orgel, de ander liever met begeleiding van onze eigen band. We hebben vaak verschillende smaken en voorkeuren, maar samen zijn we gemeente van Jezus Christus.

We zoeken een predikant die oog heeft voor deze veelkleurigheid en daar goed mee overweg kan. Iemand die vanuit een persoonlijk geloof in heldere taal kan preken, durft te experimenteren met nieuwe vormen van kerk-zijn, en goed kan samenwerken met onze pastoraal werker.

Voelt u zich aangesproken en hebt u zin om bij ons aan de slag te gaan? Laat van u horen!

De sluitingsdatum is 1 maart. Reageren en informatie vragen kan bij:

Germen L. van IJs

Franekerstraat 47 8913 AM Leeuwarden

Email: germenvanijs@upcmail.nl

Tel.: 058-2130400 of 06-18393144

www.defontein058.nl

Lees verder

19 januari KerkOverstag

14-01-2023

Op donderdag 19 januari organiseert KerkOverstag een Wachten op God-avond in De Fontein. Wachten op God is een avond waar we onder leiding van muziek, gebed en stilte Gods aangezicht zoeken. Genieten en ontvangen in Zijn aanwezigheid. Tijdens de avond is er ruimte voor persoonlijk gebed en worden er onder andere Nederlandse liederen gezongen. De inloop van de avond is om 19.30 uur en om 20.00 uur starten we. Toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Bram Dekker en Peter de Vries

Lees verder

15 december: Jongeren meetup

10-12-2022

Donderdag 15 december hopen we elkaar weer te ontmoeten in De Fontein. Om 18.00 uur start de maaltijd. De enthousiaste kookploeg bereidt de maaltijd weer voor. Opgave voor het mee-eten kan tot uiterlijk dinsdagavond 13 december in de verschillende apps of via Dirk Sierd, 06 48594000. Fijn om jullie donderdag de 15e allemaal te ontmoeten. 

Groet van de leiding, Cor, Hilda, Peter, Irene en Dirk Sierd

Lees verder

18 december: Kerstactiviteit kinderen

10-12-2022

Op zondag 18 december vieren we met alle kinderen in de basisschoolleeftijd Kerst in De Fontein. Het thema is: Ik kan niet wachten! Vanaf 15:45 uur is er inloop met koffie, thee, limonade en iets lekkers. We starten om 16:00 uur met het programma dat waarschijnlijk rond 17:00 uur eindigt. Wat we met elkaar gaan doen houden we nog even geheim Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee. Graag even opgeven bij Caroline Doelman via kindernevendienst@defontein058.nl Van harte welkom!

Leiding kindernevendienst

Lees verder

Gemeentegroeigroepen

19-11-2022

In onze gemeente is de 1e GGG kring weer van start gegaan. Dat is erg fijn, maar er kunnen nog meer gemeenteleden bij! Wij horen van gemeenteleden dat ze graag weer in een groep mee willen doen. Het zou fijn zijn als er nog twee groepen van start kunnen gaan, in een groep is een aantal deelnemers van ca. 8 gemeenteleden het uitgangspunt.
Meld je daarom zo spoedig mogelijk aan, dan kunnen wij aan de slag om de nieuwe groepen samen te stellen met enthousiaste gemeenteleden. Heb je eerder op eengroep gezeten, en wil je weer meedoen? Dat is erg fijn, wel proberen wij de indeling dan zo op te stellen dat je wellicht met nieuwe mensen in een groep komt. Dat maakt het wellicht spannend maar ook uitdagend. Je leert gemeenteleden dan op een nieuwe manier kennen. Van harte aanbevolen! Je kunt je aanmelden bij de taakgroep Vorming & Toerusting E-mail vormingentoerusting@defontein058.nl of bij Willem Dijkstra

Lees verder

27 oktober: Jongeren meetup!

22-10-2022

Donderdag 27 oktober komen we voor het eerst bij elkaar dit seizoen in het Jabixhûs. Om 18.00 uur start de maaltijd. Dit seizoen zijn de jongeren van A4Y in de leeftijd van 12 - 15 jaar er ook bij. Prachtig! Na de maaltijd gaan we in drie groepen uiteen. De groep van 16 - 19 jaar gaan onder leiding van Peter en Irene samen verder en de 20+ jongeren o.l.v. Dirk Sierd. De kookploeg is weer bereid voor ons de maaltijd te verzorgen. Opgave voor het mee eten kan tot uiterlijk dinsdagavond in de app van de 20+ of via Dirk Sierd. We zien ernaar uit jullie a.s. donderdag allemaal te ontmoeten. Groet van de leiding,

Cor, Hilda, Peter, Irene en Dirk Sierd

Lees verder

De temperatuur staat een graadje lager

22-10-2022

Ook de energiekosten voor de kerk stijgen. Daarom staat de temperatuur een graadje lager in de kerkzaal. De schuifwand gaat niet dicht. De ventilatie is niet goed genoeg om de kerkzaal af te sluiten. Een goede ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Het is ook één van de adviezen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Gelukkig kunnen we ons erop kleden. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Guus Yska, scriba

Lees verder

17 oktober: ouderenmiddag

15-10-2022

Op 17 oktober is er een spelletjesmiddag voor ouderen in De Fontein. Pastor Irene de Vries verzorgt de meditatie. De middag wordt verder ingevuld met bingo, sjoelen, dammen, rummikub, triominos en andere spelletjes die beschikbaar zijn. We beginnen om 14.30 uur en besluiten de middag met een gezellige nazit onder het genot van een hapje en een drankje. Via een collecte zal een bijdrage worden gevraagd voor de gemaakte kosten. Hebt u geen mogelijkheid voor eigen vervoer, dan kunt u contact opnemen met Tiny Dijkstra. Komt u met de taxi, dan kunt u het beste doorgeven dat men u vanaf 17.30 uur weer op komt halen.

Taakgroep Ouderen

Lees verder

11 oktober 2022, 14.30 uur: Bijbelverkenning

08-10-2022

Dinsdag 11 oktober is er weer Bijbelverkenning. Wij gaan verder met het bespreken van de brief van Jakobus. We lezen het eerste hoofdstuk vanaf vers 19 t/m hoofdstuk 2 vers 13. Welkom in De Fontein op de middag van 14.30 - 16.00 uur. Neemt u zelf uw Bijbel mee! Pastor Irene de Vries

Lees verder

Jongerenontmoetingen

24-09-2022

Ook dit seizoen willen we elke 3e donderdag van de maand weer een jongerenavond organiseren. Net als afgelopen jaar beginnen we gezamenlijk met een maaltijd. De kookploeg is weer bereid gevonden dit voor ons te verzorgen. En dit jaar is ook de jeugd vanaf 12 jaar daar welkom. Want we gaan van start met A4Y o.l.v. Cor Herder en Hilda Feenstra. Natuurlijk gaan we op die avond ook door met de oudere tieners en 20+ groep.

Dirk Sierd, Cor, Hilda, Peter en Irene

Lees verder

Proeven aan bibliodrama

24-09-2022

Bibliodrama verbindt het Bijbelverhaal met het levensverhaal van de speler in het hier en nu. Jouw levensverhaal wordt in de rol van het Bijbelverhaal geïntegreerd. Doordat de speler zichzelf meeneemt in de rol, worden beiden aan elkaar verbonden. Het spelen kan een nieuwe dimensie toevoegen aan het geloof. Bepaalde levenservaringen kunnen door het spelen van bijzondere verhalen uit de Bijbel opeens zichtbaar worden. De actuele werkelijkheid wordt dan gezien en gevoeld met als doel te komen tot een beter leren kennen van jezelf.  Je komt in beweging en dat schept ruimte. Niet alleen je hoofd, je hele lijf doet mee. Bibliodrama is op zoek naar de mens zoals God die bedoeld heeft.

Spreekt bovenstaande u aan en zou u hier weleens aan willen proeven? Ik hoop dit seizoen een aantal avonden te geven, waarin hieraan gesnuffeld kan worden. De groepsgrootte is maximaal tien mensen en u kunt zich aanmelden bij mij via kerkelijkwerker@defontein058.nl of telefonisch.

Pastor Irene de Vries

Lees verder

14 juni 2022,10.00 uur: Bijbelverkenning

11-06-2022

14 juni a.s. hopen we elkaar weer te ontmoeten in De Fontein van 14.30 - 16.00 uur. We lezen vooraf Psalm 118 en bespreken deze die middag met elkaar. Neemt u zelf uw Bijbel mee!
Pastor Irene de Vries

 

Lees verder

Jongerengroep

11-06-2022

De maand juni is er geen ontmoeting meer in het Jabixhûs. Er is wel een alternatief. We hopen elkaar te treffen op vrijdagavond 17 juni op Camping De Kleine Wielen tijdens het kampeerweekend. Net als de acht voorgaande jaren, worden er op deze avond weer heerlijke pannenkoeken gebakken door gemeenteleden. We kunnen zo aanschuiven en elkaar daar ontmoeten. Geef je vóór dinsdag 14 juni op bij Dirk Sierd de Vries. Groet van

Hendrik en Dieuwke, Peter en Irene en Dirk Sierd

Lees verder

4 juni, 19.30 uur: Unieke orgelimprovisatie op het Bijbelse scheppingsverhaal

27-05-2022

Jaap Sake Heeringa uit Dokkum is een organist die fantastisch kan improviseren op het orgel. Hij heeft geweldige improvisaties gemaakt over alle Bijbelse scheppingsdagen. Dit concert is inmiddels bijna 50 keer !! ten gehore gebracht in verschillende kerken en de luisteraars zijn zonder uitzondering zeer enthousiast. Naast deze improvisaties is er ook samenzang met liederen die vanzelfsprekend ook over de schepping gaan. De liederen zullen op de beamer worden getoond!  Hieronder een deel van een recensie van een vorige keer.

Op iedere dag volgt een improvisatie van de organist. Aanwezigen herkennen de dag, de nacht, sterren, planten, vissen, vogels en kruipende dieren in een prachtig orgelspel.  Dan de zesde dag; “wat was God blij dat de wereld bestond!”. Jaap Sake Heeringa trakteert de aanwezigen op een geweldig stuk muziek. In een prachtige cadans beweegt het publiek mee in de vreugde die het uitstraalt!

Wees welkom, het is werkelijk een belevenis om mee te maken. De toegang is vrij, er wordt een collecte gehouden. Na afloop is er koffie/thee. Ook is er een expositie van schilderijen over de scheppingsdagen van schilder Jan Kooistra.

Voor meer informatie: germenvanijs@upcmail.nl of gooitzenriemersma@gmail.com

Lees verder

19 mei: jongerenontmoeting

14-05-2022

Op donderdag 19 mei hopen we rond 18.30 uur weer bij elkaar te komen in het Jabixhûs. De leeftijd loopt uiteen van 15 tot 35 jaar. De jongeren hebben na de maaltijd de keuze om aan te schuiven bij Youth Alpha of deel te nemen aan een discussie rond een ethisch onderwerp. Heb je interesse en/of wil je je opgeven voor de maaltijd, dan kan dat door vóór 18 mei contact te zoeken met Irene.

Hendrik en Dieuwke, Peter en Irene en Dirk Sierd

Lees verder

17 t/m 19 juni: Kampeerweekend

07-05-2022

In het weekend van vrijdag 17 t/m zondag 19 juni is het kampeerweekend van De Fonteingemeente dat al voor de negende keer wordt gehouden. De eerste mensen hebben zich ondertussen aangemeld, maar er kunnen nog meer bij. Er is volop ruimte voor kampeerders, maar ook daggasten zijn van harte welkom. Ben je geen kampeerder? Meld je dan gerust aan om een dagje door te brengen op het terrein van de Kleine Wielen. Verder is het goed om te weten dat er vrijdagavond pannenkoeken op het menu staan.  Zaterdag is er een spelmiddag vanaf 14.00 uur, waarna
we aan het eind van de middag de barbecue aansteken. Aanmelden (kampeerders, daggasten) kan tot zondag 10 juni. Voor meer informatie kun je terecht bij Hendrik Jonker, Jolanda Postma of Peter de Vries. Aarzel dus niet en geef je op voor het kampeerweekend bij Jolanda Postma.

Lees verder

8 mei: Informatiebijeenkomst World Servants

24-04-2022

Op zondag 8 mei is er na de dienst een informatie-bijeenkomst van en over World Servants. Jongeren, ouders en anderen die meer willen weten van World Servants en de projecten van 2023 zijn van harte welkom!

Lees verder

9 mei: voorjaarsbijeenkomst ouderen

22-04-2022

Op 9 mei is er een voorjaarsbijeenkomst voor ouderen in De Fontein. De meditatie wordt verzorgd door pastor Irene de Vries uit Leeuwarden. Als gast hebben we Wiebe Biesma uit Heerenveen. Hij komt ons vertellen over zijn rondreis per motor door Noord-Vietnam en laat ons hiervan ook beelden zien. We beginnen om 14.30 uur en aan het eind van de middag wordt er een collecte gehouden voor de gemaakte kosten. Heeft u geen mogelijkheid voor eigen vervoer, dan kunt u contact opnemen met Tiny Dijkstra. Komt u met de taxi, dan kunt u het beste doorgeven dat men u om 17.15 uur weer op komt halen. Taakgroep Ouderen

Lees verder

Scholieren en studenten met korting naar Joy for People!

26-03-2022

De Protestantse Kerk organiseert in de aanloop naar Witte Donderdag ‘The Passion 40daagse’. Rondom een replica van het bekende witte Passionkruis wordt een serie concerten georganiseerd. In dat kader komt gospelkoor Joy for People op uitnodiging van de gezamenlijke PGL-gemeenten op zaterdag 2 april naar Leeuwarden. Om 20.00 uur wordt een concert in De Schakel gehouden, waarvoor we iedereen van harte uitnodigen.

Voor de mensen die dat willen, worden er na afloop van het concert rondom het Passionkruis nog activiteiten georganiseerd. Meer informatie over het concert is te vinden op www.zingenindekerk.nl/passion40daagse. Op deze website zijn ook de kaarten te bestellen. Bij de uitgang van de kerk liggen flyers over dit evenement. Neem die gerust mee. Voor scholieren en studenten is een bezoek aan het concert nu extra aantrekkelijk. Vanuit de taakgroep Jeugd en Jongeren vergoeden wij de helft van de kosten van de entree: in plaats van €10 betaal je dan slechts €5 voor een toegangskaartje. Wil je gebruik maken van deze actie, neem dan even contact op met Romana. Taakgroep jeugd en jongeren

Lees verder

Bezinningswandeling op 3 april a.s.

26-03-2022

De taakgroep pastoraat organiseert in deze veertigdagentijd na de zondagse viering op 3 april een bezinningswandeling. De wandeling zal een klein uur in beslag nemen. De eerste helft ervan zal in stilte worden afgelegd. Ieder krijgt een vraag mee om te overdenken. Halverwege zal er even worden stilgestaan en kan ieder een maatje opzoeken om mee terug te wandelen. De vraag zal dan met elkaar worden besproken en inzichten kunnen worden gedeeld. Weer in De Fontein hopen we met elkaar een lunch te nuttigen. Ook voor hen die niet meewandelen is het mogelijk in de Fontein met een ander gemeentelid de vraag die de wandelaars meekrijgen, eerst in stilte te overdenken en daarna met die ander te delen.

Taakgroep Pastoraat

Lees verder

Gemeentebijeenkomst 19 december

11-12-2021

De kerkenraad nodigt de wijkgemeente uit voor een online gemeentebijeenkomst na de kerkdienst op zondag 19 december. In deze bijeenkomst wordt er informatie gegeven over het rapport ‘Kerk op Orde’. Gemeenteleden waarvan bij ons een e-mailadres bekend is wordt het rapport digitaal toegestuurd. In de kerk is een aantal papieren versies beschikbaar. Voor deze bijeenkomst gelden dezelfde coronamaatregelen als tijdens de kerkdienst. Voor vragen over deze informatieochtend kunt u contact opnemen met ouderling Eerde de Vries.

Lees verder

Jongeren opgelet!

11-12-2021

Normaal komen we de derde donderdag in de maand op de avond bij elkaar in De Fontein. We hebben voor december het plan opgevat om in plaats van op de derde donderdag, op zondagmiddag 19 december van 14 tot 16 uur elkaar te ontmoeten in De Fontein. Jongeren vanaf 15 - 35 jaar, welkom! Wil je meer informatie of heb je een vraag, neem contact op met Dirk Sierd de Vries.
Dirk Sierd, Hendrik en Dieuwke, Peter en Irene

Lees verder

18 november : donderdagavond in De Fontein (15+)

13-11-2021

Donderdagavond 18 november zijn jullie weer welkom voor een Goede avond in De Fontein! Om 18.30 beginnen we samen met een lekkere maaltijd, daarna kun je kiezen voor de (Youth) Alpha-groep, óf voor het maandelijkse programma voor inhoud of toepassing. Na het programma komt iedereen weer bij elkaar, zodat je nog even rustig kunt nakletsen. Opgave is gewenst! Tot 15 november kun je aanmelden via donderdagavond@defontein058.nl of  via de whatsapp van Dirk Sierd.

 Let op: we richten ons in eerste instantie op iedereen tussen de 15 en 35 jaar oud, maar voel je welkom als je daar buiten valt!

Dieuwke & Hendrik, Irene & Peter, Dirk Sierd

Lees verder

2 november 2021, 10.00 uur Bijbelverkenning

30-10-2021

Op dinsdag 2 november van 10.00 - 11.30 uur in De Fontein. Zijn er nieuwe mensen die deel willen nemen, meldt u dan aan door te bellen of te mailen via kerkelijkwerker@defontein058.nl.

We behandelen op deze morgen 1 Petrus 4: 1 - 12. Neem zelf uw Bijbel mee!

Pastor Irene de Vries

Lees verder

Schoenendoosactie

23-10-2021

Ook dit jaar hebben we weer de schoenendoosactie. Iedereen kan meedoen aan deze prachtige actie, door zelf een schoenendoos te versieren en te vullen met de aangegeven spullen uit de folder. Het inleveren van de schoenendoos kan tot en met zondag 14 november op verschillende plaatsen: in de kerk op het podium en bij de volgende adressen uit de gemeente: Marian van der Wal, Anke Hoekstra, Karina van der Wal, Femke Wolters en Suzanne Yska.

Het verzenden van de schoenendoos kost € 5,00. Graag zoveel mogelijk contant in een envelop op de doos doen. Wil je liever geld overmaken, neem dan een contact op met Marian van der Wal. Als je geen schoenendoos wil maken, maar wel een bijdrage wil leveren dan mag en kan dat altijd! We hopen ook dit jaar op een groot aantal dozen! Doe jij ook mee? Succes!

Lees verder

18 oktober 2021, 14.30 uur: Najaarsbijeenkomst ouderen

09-10-2021

Op 18 oktober hebben we onze najaar bijeenkomst voor ouderen in De Fontein.

De meditatie wordt verzorgd door onze kerkelijk werker Irene de Vries. Als gast hebben we Jaap Wagenaar uit Leeuwarden. Hij brengt bekende liedjes ten gehore, waarbij hij zichzelf op de gitaar begeleidt. Er zijn vast ook wel nummers die we mee kunnen zingen. Het belooft een gezellige middag te worden. We beginnen om 14.30 uur en aan het eind van de middag zal er een collecte worden gehouden voor de gemaakte kosten. Hebt u geen mogelijkheid voor eigen vervoer, dan kunt u contact opnemen met Tiny Dijkstra. Komt u met de taxi, dan kunt u het beste doorgeven dat men u om 17.15 uur weer op komt halen.

Lees verder

Jij een vaccinatie, zij een vaccinatie

10-07-2021

In Nederland zijn we druk bezig met het vaccineren van de bevolking. Er komen genoeg vaccins Nederland binnen en iedereen die dat wil kan gevaccineerd worden. In het rijke westen is dit geen probleem. Genoeg geld voorhanden om in het groot vaccins in te kopen.

Hoe anders is dat in de minder goedbedeelde landen. De bevolking werd geconfronteerd met covid-19 en de bijbehorende lockdown. Daar zijn geen steunpakketten door de overheid ter beschikking gesteld en iedereen moest  maar zien hoe hij/zij het hoofd boven water hield. In Rwanda valt het aantal coronabesmettingen erg mee. Een groter probleem was het verkrijgen van voldoende voedsel. Je kon daar eerder overlijden van de honger dan aan corona.

Kerk in Actie heeft vorig jaar aan Rwanda noodhulp verleend voor de verstrekking van voedselpakketten aan de meest kwetsbare mensen en hiv geïnfecteerden.

Een grote zorg op dit moment is dat in Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika veel te weinig vaccins beschikbaar zijn. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is beducht voor het ontstaan van nieuwe varianten van covid-19 waar de huidige vaccins niet voor werken. Het kan nog wel een jaar duren voordat de hele wereldbevolking gevaccineerd is.

Bij een gespreksgroep in Franeker kwam het rechtvaardigheidsbeginsel ter sprake. Waarom wij wel vaccins en zij niet. Het heeft hen doen besluiten een actie op te zetten van jij een vaccinatie, zij een vaccinatie. Uit solidariteit met de Rwandese bevolking willen wij hier bij aansluiten.

Het voorstel is dat iedereen die gevaccineerd is/wordt een bedrag van b.v. € 5,– overmaakt naar de diaconie. Het rekeningnummer is NL37INGB 0000844806 o.v.v. vaccins Rwanda.

ZWO Fontein en Jacobijner.

Lees verder

18 juni 2021 : Jaarafsluiting A4Y en Youth Alpha

12-06-2021

Op 18 juni hoopt de jeugd van A4Y en Youth Alpha samen met de leiding gezamenlijk dit bijzondere seizoen af te sluiten met een maaltijd en een gezellig samenzijn in De Fontein.

Voor meer informatie over A4Y klik hierVoor meer informatie over Youth Alpha klik hier

 

Lees verder

Aanstelling pastoraal werker

05-06-2021

De wijkkerkenraad heeft toestemming gekregen om voor 14,4 uur een pastoraal werker aan te stellen. De werkgroep Nieuwe Predikant heeft in de kerkenraadsvergadering van 3 mei voorgesteld om Sjouke van der Meulen uit Kollumerzwaag als pastoraal werker aan te stellen. De kerkenraad heeft hiermee unaniem ingestemd. Sjouke van der Meulen krijgt in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar. Dit kan eventueel 2 keer verlengd worden. Hij zal aangesteld worden als pastoraal werker in de Protestantse Gemeente Leeuwarden met als standplaats De Fontein. Dat betekent dat hij voornamelijk pastorale bezoeken aflegt in de vacante wijk van ds. Alfons van Vliet. Indien nodig kan hij incidenteel ingezet worden binnende Protestantse Gemeente Leeuwarden. De kerkenraad is blij en dankbaar dat we de vacature die is ontstaan op deze manier mogen invullen

Lees verder

18 mei 2021, 10.00 uur Kring pastor Irene de Vries

08-05-2021

Nu er versoepelingen zijn, wil ik graag weer starten met de Bijbelverkenning op de dinsdagmorgen. Op 18 mei hopen we elkaar weer te treffen van 10.00 - 11.30 uur. De helft van de kerkzaal is gereserveerd zodat we goed op afstand van elkaar kunnen zitten. Opgave is gewenst via mail: kerkelijkwerker@defontein058.nl.

Pastor Irene de Vries

Lees verder

7 mei 2021: A4Y in De Fontein

30-04-2021

Vrijdag 7 mei hopen we A4Y te houden in De Fontein. Houd de app in de gaten voor meer informatie!

Peter en Irene de Vries

Lees verder

Startweekend 2021

24-04-2021

De kerkenraad heeft besloten het startweekend één week naar voren te schuiven. Het wordt 4 en 5 september.  De organisatie van vorig jaar heeft zich inmiddels gemeld. Zij willen het startweekend dit jaar ook weer organiseren. Vorig jaar is er nauwelijks iets doorgegaan. Uiteraard zijn we blij dat er weer gemeenteleden zijn die iets willen betekenen voor de gemeente.

Lees verder

Weer bezoekers in de kerk!

24-04-2021

In verband met de verruiming van de maatregelen rondom het coronavirus, heeft de wijkkerkenraad besloten dat er vanaf 2 mei weer kerkdiensten gehouden worden met maximaal 30 personen. Voor de diensten op 2, 9 en 16 mei gebeurt dit op uitnodiging. Deze worden door de werkgroep 'terug naar de kerk' verzonden. Daarna is het de bedoeling dat u zich van de voren aanmeldt via het e-mailadres: weernaardekerkdefontein@gmail.com. Gemeenteleden die niet de beschikking hebben over e-mail krijgen binnenkort een telefoonnummer dat zij kunnen gebruiken om zich op te geven als zij de diensten willen bezoeken.

Lees verder

11 april 2021, 09.30 uur: Pastor Irene de Vries

17-04-2021

Lees verder

Collectemogelijkheden

17-04-2021

Collectemogelijkheden

Wanneer u in de dienst aanwezig bent, is er ruimte om uw gaven te geven. U kunt uw gaven ook overmaken naar rekeningnummer  NL37 INGB 0000 8448 06   t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Leeuwarden onder vermelding van  collecte 1 (diaconie en kerk) of 2 (doelcollecte).

Taakgroep Diaconie

Lees verder

18 april 2021, 09.30 uur: Nelleke Berntsen

13-04-2021

Lees verder

25 april 2021, 09.30 uur: ds. Alfons van Vliet, Bolsward

11-04-2021

Lees verder

2 mei 2021, 09.30 uur: Prop. N. I. van Lobenstein, Kampen

28-03-2021

Lees verder

9 mei 2021, 09.30 uur: Ds. H. Carlier, Leeuwarden

25-03-2021

Lees verder

16 mei 2021, 09.30 uur: Ds. W. Fijnvandraad, Leeuwarden

23-03-2021

Lees verder

23 mei 2021, 09.30 uur: Ds. M. Koppe, Dokkum

22-03-2021

Lees verder

30 mei 2021, 09.30 uur: Ds. D. Lof

22-03-2021

Lees verder

De Fontein in actie voor kindvluchtingen in Moria Griekenland

16-03-2021

Bij het dorp Morra boven in de kop van Friesland, staan op 2 april 4222 poppen in een weiland. Deze poppen staan symbool voor de kinderen die zonder ouders zoals in vluchtelingenkampen in Moria  in Griekenland verblijven. Wil je ook een pop maken voor kamp Morra?
De Fontein in actie, lees meer in de zondagsbrief en in Geandewei.

Meer informatie bij Saakje van IJs

Lees verder

15 april 2021: jongeren 20+ online

13-03-2021

Donderdagavond 15 april is er weer een online ontmoeting voor 20+ jongeren uit onze Fonteingemeente. Dit is de derde keer dat we online bij elkaar komen en het is mooi om te ervaren hoe de groep steeds groter wordt. In februari waren we met elf jonge mensen in gesprek en werd deze avond door twee van hen voorbereid en geleid. De avond is van 20.00 - 21.00 uur en mocht je interesse hebben, meld dit dan via whatsapp. Meer info over deze groep vind je hier

Peter en Irene de Vries

 

 

Lees verder

Youth Alpha

20-02-2021

Sinds kort volgt een groepje 16+ jongeren de Youth Alpha. We komen één keer in de twee weken samen voor een gezellig avondje waarin we aan de hand van filmpjes praten over de basis van het christelijke geloof. We hebben het over vragen zoals: ‘Is er meer?’, ‘Wie is Jezus?’ ‘Hoe kun je geloven?’ en ‘Bidden, waarom en hoe?’ Je bent welkom zoals je bent, dus ook met al je vragen en twijfels; daar is de Alpha ook voor bedoeld. En dat doen we met een bak chips op schoot of een lekker baksel van één van jullie :-) 

Ben je 16+ en lijkt je dit wat? Je bent méér dan welkom! Neem gerust ook een vriend of vriendin mee die niet lid is van onze kerk, gezellig!

Groetjes van Hendrik en Dieuwke

Lees verder

Huispaaskaarsen 2021

06-02-2021

Er is weer gelegenheid om uw huispaaskaarsen te bestellen, met keuze uit 6 soorten met opdruk en reliëfs, verkrijgbaar in diverse lengtes. Een bijpassende kandelaar is ook mogelijk (hout of metaal).Dit jaar hebben we te maken met de corona-crisis. Daarom kunnen we helaas de bestelling niet zelf voor u regelen. Bezoek daarom zelf de website: www.boca.nl. Of: www.shop.boca.nl
Telefoonnummer Boca Noord: 088 400 59 00. De foto's in de catalogus geven een goed beeld van de kaarsen. Als u de bestelling vóór 1 maart a.s. doorgeeft aan de fabriek. Dan wordt die voor Pasen (4 en 5 april) bij u thuis bezorgd. .

Lees verder

Kindernevendienst in de veertigdagentijd: Een spoor van liefde

06-02-2021

Een spoor van liefde. Dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Pasen toeleven. Jezus geeft zijn leven uit liefde voor de mensen. Hij vraagt aan zijn leerlingen om uit liefde voor Hem ook elkaar lief te hebben. Jezus heeft een diepe voetafdruk achtergelaten in de wereld en in hun leven. De leerlingen mogen in zijn voetstappen treden, en daarbij zal Hij hen nooit alleen laten. Ook wij mogen in zijn voetstappen treden.

Tijdens het kindermoment in de kerkdienst is er een filmpje en projectlied ‘Achter U aan’. Daarmee worden we steeds een stukje verder worden meegenomen richting de kern van Pasen: de liefde van Jezus. Voor thuis is er dit jaar een Veertigdagenposter met luikjes en een bijbehorend boekje met opdrachten. Iedere zondag open je een luikje van de poster, waardoor je steeds meer de liefde van Jezus op het spoor komt.

Lees verder

Ds. Dirk Lof consulent

02-01-2021

De kerkenraad is blij u te kunnen melden dat ds. Dirk Lof bereid is gevonden de kerkenraad als consulent te begeleiden bij het beroepingstraject tijdens de vacante periode.

Lees verder

Kerst met de kindernevendienst

15-11-2020

Vanwege de aangescherpte coronaregels gaat de bijeenkomst van 20 december niet door!

Voorlopig is er geen kindernevendienst tijdens de ochtenddienst. Hoewel het Bijbel Basicsmateriaal naar de ouders wordt gestuurd, missen we het onderlinge contact. Daarom organiseren we op de zondagen 29 november en 20 december tussen 16:00 en 17:00 uur een activiteit voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Deze activiteit is in De Fontein en staat in het teken van het adventproject ‘Dicht bij het licht’. We luisteren naar het Bijbelverhaal, gaan aan de slag met een expeditiekaart en doen nog meer leuke dingen. Zo leven we samen toe naar het Kerstfeest en kunnen we elkaar toch ontmoeten. Ook krijgt ieder gezin een adventkalender rond hetzelfde thema. Kinderen die willen komen kunnen zich aanmelden via kindernevendienst@defontein058.nl. Van harte welkom!

Lees verder

Hoi! Ik ben jullie nieuwe jeugdwerker…!

11-11-2020

Dag leuke gemeenteleden van De Fontein. Mijn naam is Rachèl van Dijkhorst, ik ben 24 jaar en ik ben jullie nieuwe jeugdwerker. Daarom zal ik mij even aan jullie voorstellen. Ik ben al een aantal jaren een gepassioneerde betrokkene bij het jeugdwerk op verschillende plekken. Zo ben ik op 16-jarige leeftijd begonnen bij Youth-Alpha in Kampen toen ik daar nog woonde bij mijn ouders. Conferenties als Opwekking en de EO-jongerendag waren voor mij de hoogtepunten van het jaar. Met een omweg langs Utrecht ben ik uiteindelijk in Leeuwarden terecht gekomen. Ik ben dit jaar afgestudeerd voor de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Tijdens deze opleiding heb ik mij vooral gericht op de doelgroep jeugd en heb mijn stage ingevuld bij het jongerenwerk van Bethel in Drachten. Ook ben ik coördinator geweest van het jongerenwerk van de City Life Church. Daarnaast heb ik met jongeren gewerkt in het onderwijs als studiebegeleider en examentrainer Engels en Nederlands.

 Toen ik zelf tiener was heb ik erg veel gehad aan het jeugdwerk van de gemeente waar mijn gezin toen lid was. Ik had het niet fijn op de middelbare school en vond de puberteit een vervelende tijd. De jeugdgroep was toen voor mij echt een thuis en een belangrijk onderdeel in mijn leven. Dit is wat ik andere tieners en jongeren ook graag wil bieden. Ik heb zelf gemerkt hoe ontzettend belangrijk en impactvol jongerenwerk kan zijn en wil mij inzetten om dat ook voor de nieuwe generaties te realiseren.

Dingen die ik leuk vind om te doen zijn dansen en muziek maken (ik zing en speel concert en baritone ukelele en zing daar ook bij). Ik vind het dus leuk om creatief te zijn en vind het gebruik dat graag bij het werk dat ik doe. Ook ben ik heel nieuwsgierig en houd ik van lezen. Onderwerpen waar ik graag over leer zijn persoonlijke ontwikkeling, geloof en ethiek/filosofie. Een ander thema waar ik veel mee doe is seksualiteit en ik studeer dan ook parttime door als Consulent Seksuele Gezondheid. Verder heb ik twee katten die Simba en Maya heten, en heb ik een lieve vriend.

 Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in uw gemeente! Tot snel!

Lees verder

Beperkt aantal bezoekers

10-10-2020

De regering heeft dringend geadviseerd dat kerken in oktober tijdens de eredienst maximaal 30 bezoekers mogen ontvangen. Dit heeft gevolgen voor ons.

De kerkenraad heeft bepaald de diensten wel door te laten gaan. Hierdoor kunnen helaas minder mensen de dienst bezoeken.

De commissie ‘Weer naar de Kerk’ heeft haar uiterste best gedaan om in alle redelijkheid en in zeer beperkte mate gemeenteleden uit te nodigen om de kerkdienst komen te bezoeken. Wederom vragen wij uw begrip. We zijn zeer beperkt in onze mogelijkheden.

Laten we onze gedachten over deze coronacrisis meenemen in onze gebeden.

Guus Yska, scriba

Lees verder

30 augustus 2020, 09.30 uur: ds. Alfons van Vliet

29-08-2020

Lees verder

6 september 2020, 09.30 uur: Wilfred Fijnvandraad Leeuwarden

22-08-2020

De heer Wilfred Fijnvandraad is voorzitter van Stichting Geloofsgesprekken. 

 De Stichting Geloofsgesprekken stelt zich ten doel de communicatie te doen groeien tussen mensen die staan in de christelijke traditie of daar belangstelling voor hebben

Alleen op uitnodiging na voorafgaande aanmelding

Lees verder

13 september 2020, 09.30 uur: ds. Alfons van Vliet, viering Heilig Avondmaal en afscheid/bevestiging ambtsdagers

15-08-2020

Alleen op uitnodiging na voorafgaande aanmelding

Lees verder

Het Aanloophuis in deze tijd: in gesprek met Titia de Boer

26-06-2020

Vreemde tijden voor iedereen, zo ook voor het Aanloophuis in Leeuwarden. Normaal gesproken iedere zaterdag en zondag open voor mensen die geen huis of thuis hebben of eenzaam zijn. De afgelopen maanden moesten ze noodgedwongen de deuren sluiten. Sinds zaterdag 6 juni is het Aanloophuis weer open, weliswaar beperkt. Wij zijn benieuwd hoe het gaat met het Aanloophuis, maar ook hoe het gaat met Titia de Boer, coördinator van het huis. Wat betekent deze tijd voor haar?

Lees verder

Weer naar de kerk!

26-06-2020

Met de anderhalve-meter-maatregel kunnen er vanaf 1 juli maximaal 65-70 mensen per dienst naar de kerk komen. U hebt daar allemaal een brief met een vragenlijst over ontvangen van de kerkenraad. Hebt u de vragenlijst nog niet ingestuurd? Dat kan alsnog! Uiterlijk vrijdag 3 juli krijgen alle invullers van de vragenlijst die hebben aangegeven vanaf 5 juli (of later) weer naar de kerk te zullen gaan, een email of een brief.

In deze brief staat vermeld voor welke zondagen in de maanden juli en augustus u bent ingedeeld.

Bent u onverwacht toch niet in staat naar de kerk te komen op de zondag die u had aangegeven?

Stuur dan uiterlijk de voorafgaande vrijdag een mail naar weernaardekerkdefontein@gmail.com

Mensen die geen vragenlijst hebben ingevuld zijn niet ingedeeld voor de diensten van juli en augustus. Zij kunnen gewoon naar de kerk komen en horen dan of er toch nog plaats is, maar dat is niet te garanderen!

Houd er rekening mee dat u een plaats krijgt toegewezen door vrijwilligers. Zelf een plaats uitzoeken is niet mogelijk. Jammer genoeg is er ook geen koffiedrinken na de dienst, u zult meteen weer naar huis moeten. Maar u kunt natuurlijk altijd mensen uitnodigen met u mee te gaan voor een kopje koffie!

Lees verder

Zing en luister! (de muzikale fruitmand van Jolanda en Sita)

19-05-2020

Een paar weken geleden hebben we in de dienst kunnen horen over het belang van zingen. Zingen als vorm van gebed en zingen als een manier om het evangelie te ontvangen en door te geven. Omdat we (nog) niet met elkaar in de kerk kunnen zingen, wordt daarom één keer per week, via www.kerkomroep.nl, een muzikale fruitmand uitgezonden. Luisteren naar en meezingen met liederen waar we door bemoedigd worden, waar we blij van worden, waar we stil van worden. Dat kan van alles zijn: Johannes de Heer, Opwekking, Psalmen en Gezangen, Kees Kraaijenoord, Sela, Martin Brand, Elly en Rikkert, Hillsong of een mooi stuk klassieke muziek. Het is even een extra momentje in de week voor een half uurtje stilstaan bij God.

De uitzending start elke woensdag om 11.00 uur, maar kan daarna op elk tijdstip via www.kerkomroep.nl worden beluisterd. Nu kunnen wij zelf met gemak een half uurtje vullen met liederen, maar het zou ook leuk zijn als er verzoeknummers binnen zouden komen. Wij zien uit naar jullie tips op het gebied van muziek. Schroom dus niet en laat weten wat u graag zou willen horen! Dit kan door op onderstaande knop te klikken.

Een hartelijke groet, Sita Adema en Jolanda Postma

 

Lees verder

De kerk is open!

16-05-2020

In ons land zijn wij gewend dat de kerk alleen op zondag open is. In het buitenland is het heel normaal dat de kerk ook op andere dagen open is. Dat is heel logisch, want ook door de week hebben mensen behoefte even stil te zijn, op adem te komen bij God en tot Hem te bidden. Dat geldt zeker in deze moeilijke periode. Daarom is ook ons kerkgebouw de komende tijd een paar keer per week open om even bij het kruis een gebed te bidden, een kaarsje aan te steken of gewoon even een moment van stilte te ervaren. Ds. Alfons van Vliet en wellicht ook enkele anderen zullen aanwezig zijn voor een kort bemoedigend woordje of gesprekje. De kerk is de komende tijd open: dinsdag van 10.00-12.00u, woensdag van 15.00-17.00u en donderdag van 19.00-21.00u

In veel kerken is het mogelijk om buiten de diensten om een kaars te branden als onderdeel van het persoonlijk gebed. Zo'n brandend kaarsje is een rijk symbool: een teken van licht in het donker van het leven, een eenvoudig getuigenis van de hoop dat ondanks alles het licht zal overwinnen. Gelovigen branden kaarsen om verschillende redenen: om hun voorbeden voor anderen kracht bij te zetten (met name bij ziekte en verdriet), uit dankbaarheid, tot gedachtenis aan een dierbare overledene (zijn/haar leven gaat verder) etc. Zij, die de kerk uitgaan en een brandende kaars achterlaten, worden eraan herinnerd dat zoals de kaars blijft branden in Gods huis, zij altijd blijven in Gods aanwezigheid. Natuurlijk kunt u op de moment dat onze kerk open is, ook bij ons een kaarsje aansteken!

Lees verder

6e nieuwsbrief van classis

16-05-2020

De classis Fryslân van onze kerk heeft nieuwsbrief nummer 6 verspreid. Hierin aandacht voor de protocollen voor de kerkdienst die de landelijk kerk heeft opgesteld.

Lees verder

Van de kerkenraad, deel 8

09-05-2020

Beste gemeenteleden en vrienden van De Fontein,

Het was maandagavond een vreemde gewaarwording  de Dodenherdenking bij het Nationale Moment in Amsterdam met een nagenoeg lege Dam te zien.  Ook hier in Leeuwarden werd de herdenking in een vrijwel lege Prinsentuin gehouden. Dit hebben wij nog niet eerder meegemaakt, en ik hoop van ganser harte dat het bij deze ene keer zal blijven.

Herdenken is een gezamenlijk beleven van verleden, heden en kijken naar  de toekomst. Thuis achter de buis is een noodmaatregel die het deze keer mogelijk maakte de herdenking op “afstand” te volgen. Herdenken is ook een bewust zijn van de vreselijke situatie die 75 jaar geleden werd beëindigd. Sporen van de oorlog ‘40-’45 zijn nog steeds nadrukkelijk – en soms verborgen -  aanwezig hier in Leeuwarden. Tijdens mijn wandelingen door de stad word ik daar elke keer weer bij bepaald. Het beeldje in de Prinsentuin van een koerierster tijdens de oorlog is daar één van.

Vaak hebben wij ook de verhalen van  - onze inmiddels overleden broeder – Gerrit Fokkema gehoord over de Overval op het Huis van Bewaring. Zelfs bij de Duitse bezetter dwong het bewondering af! Maar waar ik altijd door getroffen word, is het Joods monument op het Jacobijnerkerkhof, hoek A.S. Levissonstraat. Het monument staat voor de voormalige Joodse Dusnusschool. Voor de school staat een zuil (Mezoeza) opgebouwd uit zeventien ringen en een Klaagmuur. De voorzijde van het monument "de Mezoeza" bevat fragmenten van de laatste kerkenraadsvergadering van 8 december 1942 tijdens Chanoeka. Daaronder de Davidsster. De achterzijde van de Mezoeza bevat de namen van de straten waar de weggevoerde Joodse stadsgenoten eens woonden. ( bron : https://www.tracesofwar.nl/sights/7673/Joods-Monument-Leeuwarden.htm  ) 

Voor wie dat goed gaat bestuderen, is het beklemmend te ontdekken dat de Joodse burgers van Leeuwarden overal in de stad woonden, en dus niet alleen in het centrum van de stad. Het hadden bij wijze van spreken nu onze buren kunnen zijn! Vrijwel allemaal weggevoerd en om het leven gebracht. Slechts enkelen keerden er maar terug.

En dan – terwijl ik dit schrijf – vieren wij vandaag, 5 mei,  onze nationale bevrijdingsdag. Geen groot feest op het plein bij de Oldehove of op andere plekken in de stad, het is overwegend stil. Het journaal liet dat vandaag duidelijk zien.  Die stilte – en geen festiviteiten -  geeft de mogelijkheid om de focus te richten  op  “de bevrijding” die wij als christenen mogen vieren, en waarvoor wij ‘s  zondags bij elkaar komen in onze kerken. Helaas staat  het bij elkaar komen in De Fontein  op dit moment nog steeds stil.

Maar weerhoudt het ons dan ook om te vieren wat Christus als opgestane Heer voor ons betekent?  Juist niet! Des te meer is het van belang om dit in kleine kring, of gewoon thuis, te benadrukken. Het Paasfeest ligt al weer een paar weken achter ons, en het Pinksterfeest moet nog komen. Wij zitten er dus nu zo’n beetje tussen in.  

In de afgelopen dagen kwamen wij thuis al lezend terecht in Handelingen 10, de geschiedenis van Petrus en  de hoofdman over honderd met de naam Cornelius. Deze Cornelius is in dienst van de Romeinse overheid, de bezetter van het land op dat moment. En de Romeinse overheid kon wreed, zeer wreed zijn. Deze Cornelius echter onderscheidt zich door daden van ontferming en is tot God aan het bidden!

Verder in het hoofdstuk lezend, zien we dat Petrus in extase raakt tijdens het bidden op het plat dak. Door het gezicht wat Petrus krijgt wordt dan het volgende gezegd in vers 17 “Juist is Petrus helemaal vastgelopen in zichzelf, over wat het gezicht dat hij gezien heeft wel mag zijn, als zie,  de mannen die door Cornelius zijn uitgezonden vragen naar het huis van Simon en bij de poort komen staan.”  

Petrus is helemaal “vastgelopen in zichzelf”, die zin trof mij in het bijzonder. Nog niet eerder was mij dit zo opgevallen.  Wat dan volgt is voor ons van groot belang, want het heil wat in 1e instantie alleen voor de Joden bestemd is, mag nu vervolgens ook aan de “heidenen” worden gegeven . Petrus zal zich later moeten verantwoorden tegen over de apostelen en de broeders in Jeruzalem, maar in hoofdstuk 11 vers 18 staat “Als zij deze dingen horen worden zij rustig, en zij verheerlijken God en zeggen: dus ook aan de volkeren heeft God  de bekering ten leven gegeven!” 

Wát een perspectief, en wát een bemoedigend verhaal! Vanaf dat moment gaat het evangelie de wereld in!  Hier ligt voor ons dus de belofte en zekerheid dat God naar ons omziet en ons het echte leven wil geven door Jezus Christus.  Paulus beschrijft dit zo mooi in de 2e brief aan de Corinthiërs hoofdstuk 5, vers 17: “Want al wie één met Christus is, is een nieuwe schepping; al het oude is voorbijgegaan, zie het is nieuw geworden!”   

Herdenken en bevrijding, in de Bijbel kunnen wij dit in de meest pure vorm terug vinden!.  Ik wens u  in de komende week veel zegen, gezondheid, moed en  opnieuw doorzettingsvermogen toe.

Met een hartelijke groet,

Willem Dijkstra

(Bijbelgedeelten: Naardense Bijbel) 

 

Nagekomen nieuws:

De ‘eerste uitbraakfase’ van het coronavirus ligt achter ons, zei premier Mark Rutte op 6 mei ‘s avonds. ,”We komen nu in de fase waarin we de overgang moeten maken naar de 1,5 metersamenleving.”  -

Vanaf 1 juli gaan ook vakantieparken en campings weer open. Ook de theaters, musea, bioscopen en restaurants ( en kerken ) mogen vanaf dan weer  max. 100 personen toelaten. Onze kerkenraad / moderamen zal in de komende week hier naar moeten kijken . U wordt dan z.s.m. geïnformeerd hoe onze diensten er na 1 juli uit gaan zien. Tot die tijd zullen wij de diensten zoveel mogelijk online nog uitvoeren.  

 

Lees verder

Van de kerkenraad, deel 7

01-05-2020

Beste gemeenteleden en vrienden van De Fontein,

Inmiddels gaan wij alweer een volgende week in waarin wij nog steeds niet elkaar kunnen en mogen ontmoeten. Kunt u het nog volhouden, zijn alle opgelegde maatregelen nog te dragen of word je er wat moedeloos onder?

Het valt lang niet altijd mee om gevoelens te uiten, wanneer je elkaar alleen via afstand per telefoon, internet ( en dan moet je wel de mogelijkheden hebben ), WhatsApp enz. kunt spreken.
Want laten wij wel wezen, het is mooi dat de techniek veel mogelijkheden biedt, maar het haalt het niet bij het ‘normale’ contact, een hand op je schouder of in vertrouwde kring bij elkaar zitten.

Anderhalve meter afstand lijkt niet veel, maar voor je gevoel is dat een kloof die er toe doet.
Niet in de verzorgingshuizen kunnen komen en op bezoek gaan bij bijvoorbeeld je ouders is niet gemakkelijk. Dagelijks worden wij daarmee geconfronteerd en zien wij de onmacht bij verzorgers en bewoners, die wel contact willen maar het niet mogen toelaten.

In de afgelopen week heb ik het boek  ‘Moeilijk te geloven. Leven in een klooster in Parijs’  van Suzanne van der Schot gelezen. Suzanne besluit in te treden in een klooster in het hartje van Parijs, waar ze de rust en stilte hoopt te vinden die onze moderne tijd zo ontbeert. Het is fascinerend haar zoektocht naar God te volgen, te ontdekken wie Jezus voor haar is en of het leven als non voor haar is weggelegd.
Ik ga u niet verklappen wat ze besluit te doen, maar wél wil ik een citaat uit haar boek aanhalen.
“We willen een spiritueel leven leiden en we willen de nieuwste films gezien hebben, we willen boeken lezen en we willen een succesvolle carrière. Dat gaat dus niet. Vrede hebben met de beperkingen en dan toch gelukkig kunnen zijn, is een teken van het leven accepteren zoals het is”.

Suzanne legt hierbij de vinger op een kwetsbare plek in ons leven! Vrede hebben met beperkingen … het is niet de vraag of wij dit kunnen, maar eerder of wij het willen! Dat vraagt moed, inzet en loslaten wat wij krampachtig willen vasthouden. Deze uitspraak in het boek bleef de afgelopen dagen dus nazingen in mijn hoofd.

Ik vraag mij af hoe onze samenleving er straks na de coronacrisis er uit gaat zien, hoe gaan wij de samenkomsten in De Fontein weer vorm geven? Moeten wij gedoseerd de kerk openstellen op zondag, hoe pakken wij dat praktisch op? Hoe moeten alle reguliere vergaderingen weer gestalte krijgen?
Vragen te over en oplossingen zijn nog niet in beeld te brengen. Graag willen wij weer alles onder controle krijgen; of dat haalbaar is zal de tijd leren en de ruimte die wij vanuit de regering krijgen.  Er zal de eerste maanden  gekeken moeten worden hoe wij de grenzen kunnen verruimen van ons contact binnen en buiten de kerk. Ik word erg bemoedigd door alle creatieve acties en vormen die er nu al zijn ontstaan.

Alle maatregelen die nu over ons heen worden uitgegoten bezorgen ons veel gevoelens van zorg en onrust.  Moeten wij op die gevoelens de focus houden, of is er meer?
Ja, er ís meer! Door Jezus’ dood ( en opstanding ) zijn wij nooit alleen in het lijden dat ons overkomt, Hij lijdt mee én met Hem kunnen wij dat lijden overwinnen. Daar moeten wij op vertrouwen, een christen is een mens van hoop! Laten wij dat elkaar voorhouden en elkaar daarmee blijven bemoedigen!

Ik besluit met een Bijbelgedeelte uit Hebreeën 11:1-3: “Geloof viert de werkelijkheid van wat wordt gehoopt, is het bewijs van gebeurtenissen die niet waarneembaar zijn. Want daardoor zijn de ouden tot getuigen geworden. In geloof verstaan wij dat de werelden zijn gesticht door het spreken van God, zodat wat waarneembaar is niet is ontstaan uit zichtbaarheden.”

Ik wens u ook in de komende week veel zegen, gezondheid, moed en doorzettingsvermogen toe.

Met een hartelijke groet,
Willem Dijkstra.

Lees verder

Van de kerkenraad, deel 6

25-04-2020

Beste gemeenteleden en vrienden van De Fontein.

Vóórdat ik met deze brief voor u / jullie aan de slag ben gegaan, heb ik eerst de persconferentie met minister-president Mark Rutte gezien. Ik was benieuwd welke ruimte er ons gegeven wordt, en waar wij nu de tanden nog moeten in zetten!  Het  blijkt nog een hele weg die afgelegd moet worden!  Voor ons als gemeente is het samenkomen in De Fontein – zoals wij dat zo graag weer willen – nog niet  weggelegd dus! Ouders met kinderen in de basisschool leeftijd zullen opgelucht ademhalen, na de mei vakantie kunnen hun kinderen de draad weer oppakken. Maar heel veel blijft eerst nog ongewijzigd, en er wordt nog steeds een enorm appél op ons uithoudingsvermogen gedaan. Ook het bezoeken van familie in  zieken-, bejaarden- en verzorgingshuizen is nog niet mogelijk.  In de afgelopen dagen las ik de blog van Pietje Nieuwland, die in de greep is geweest van het coronavirus  en haar herstel. Indrukwekkend, des te meer omdat mijn vrouw en ik Pietje (géén familie!) en haar man goed kennen. Daardoor komen de vragen en de pijn erg dichtbij. Haar blog inspireert mij om vol te houden en ervoor te zorgen dat het virus niet meer grip op onze samenleving gaat krijgen. Het hele verhaal kunt u terug lezen ( met toestemming van Pietje Nieuwland ) op de website van De Fontein  https://www.defontein058.nl/ . Hebt u geen internet en wilt u het graag lezen, stuur mij dan even een berichtje of bel even. Dan probeer ik een geprinte versie  bij u te laten bezorgen.

Dat het virus niet alleen onze gezondheid raakt maar ook onze “beurs”, is allang duidelijk. Het ene negatieve scenario na het andere duikt in de media voor onze ogen op. Persoonlijk vind ik het lastig objectief nieuws te onderscheiden van berichten die  halve waarheden verstrekken of soms zelfs de waarheid geweld aan doen.  Weet dus wát je leest, wáár je iets leest en ga na of het verstrekte  nieuws uit een betrouwbare bron komt. Goede journalistiek is ook nu zo belangrijk!

Opnieuw ben ik vóór, tijdens en na Pasen  bepaald bij de persoon van Petrus. Tot 3x toe verloochende hij Jezus, vóórdat de haan kraaide. In Lucas 22: 62 staat - nadat de haan gekraaid heeft-   “Hij gaat naar buiten, en eenmaal buiten huilt hij bitter.” Wat moet erop dat moment in deze Petrus om zijn gegaan? Je vriend verraden en bang zijn voor je eigen hachje, en wanhopig geen uitweg weten hoe dit goed te maken. Hoe moeten de andere discipelen Petrus beoordeeld of veroordeeld hebben? Noemt u het maar op. In Lucas 24 is Petrus er echter wél bij om naar het graf te gaan, en hij is verbaasd over wat hij aantreft. In het evangelie van Johannes lezen wij, dat Jezus zich een aantal malen aan de discipelen laat zien, waarna uiteindelijk in Galilea  Jezus de relatie met Petrus herstelt.  Jezus herstelt relaties, ook al lijkt het onmogelijk om het weer goed te kunnen maken! Jezus neemt het initiatief, niet Petrus! 

In deze onrustige en wellicht beangstigende situatie is het Jezus, die het initiatief neemt en ook nú nog relaties herstelt! De omstandigheden bepalen of beperken niet Zijn macht! Mattheus 28: 20 besluit met de belofte “en zie , Ik ben met u, al de dagen, tot aan de voleinding van de wereld”. 

Opnieuw wens ik u allemaal veel sterkte toe in de komende week. Met elkaar gaan wij het volhouden, omdat de Heer met ons mee gaat!

Met een hartelijke groet,

Willem Dijkstra, voorzitter

Lees verder

Van de kerkenraad, deel 5

18-04-2020

Beste gemeenteleden en vrienden van De Fontein,

Het paasfeest 2020 ligt weer achter ons, ongetwijfeld voor velen van ons het meest merkwaardige paasfeest dat wij ooit mee hebben gemaakt. Geen feest in de kerk, geen bezoekjes bij ouders, kinderen, familie  of vrienden.  Wat mij opviel in de media was het vreemde besef dat een gemis aan de lijve wordt gevoeld,  dat er geen moment is om ‘samen’ te zijn. Nu gaat een ieder dat op zijn eigen wijze invullen;  het journaal laat bijvoorbeeld zien dat de woonboulevards vrijwel geen kopers over de vloer krijgen op 2e paasdag. Het is maar net vanuit welk perspectief Pasen belangrijk kan zijn.

Vandaag lazen wij thuis Lucas 24, en opnieuw vanuit de Naardense Bijbel. Daar staan een paar verzen in die mij in het bijzonder opvielen. Vers 12, waarin Petrus weer wordt genoemd, die naar het graf gaat en vol verwondering terug komt bij de andere apostelen! Vervolgens komt de geschiedenis van twee apostelen onderweg naar Emmaüs, zonder dat zij het zien loopt Jezus met hen op. Jezus moet hen tot de orde roepen met de vraag waar zij onderling zo druk over praten. Dan pas gaan ze vertellen wat er in de afgelopen  3 dagen is gebeurd.  In vers 27 staat dan: “En beginnend bij Mozes en bij alle profeten, legt hij hen uit wat in alle geschriften over hem gaat.”

Beginnend bij Mozes!  Dat moet een geweldige en uitgebreide uitleg zijn geweest! Fascinerend! Zij moeten aan Zijn lippen hebben gehangen, dat kan niet anders. Later gaan ze vertellen bij de overige apostelen dat de Heer werkelijk is opgewekt.  Ze zetten alles uiteen, en dan opeens staat Jezus in hun midden! Vers 37: “Maar geschrokken en zeer bevreesd hebben ze gedacht een geest te aanschouwen.”

In de volgende verzen dringt het nóg niet door dat het de Heer is die in hun midden staat, dat moet pas tot hen doordringen nadat Jezus een moot gebakken vis opeet!

Vers 45: “Dán opent hij hun verstand om de Schriften te verstaan.”  

Wát een opeenstapeling van gebeurtenissen die je verstand te boven gaan! Het openen van het verstand om te begrijpen wie Jezus is, en wat Hij voor ons heeft gedaan is niet afhankelijk van onze kennis, wetenschap of intelligentie! Jezus opent ook ons verstand om te begrijpen wat Pasen werkelijk voor ons inhoudt. En dat is er niet afhankelijk van of wij in onze eigen vertrouwde Fontein het paasfeest kunnen vieren. Jezus zelf neemt steeds het initiatief om ons ‘verward’ verstand tot rust te krijgen.

Moeten wij alles begrijpen en logisch beredeneren?  Ik denk het niet, maar wat ik wel weet en lees vanuit het evangelie naar Lucas, is dat Jezus precies weet wat er in ons omgaat en op welke wijze wij rust en vertrouwen in Zijn macht kunnen vinden.

Tot slot, Romeinen 8: 16-17 waarin wij lezen: ”De Geest zelf betuigt mee met onze geest dat wij kinderen van God zijn. Indien kinderen, dan ook erfgenamen: erfgenamen van God en mede-erfgenamen met Christus, daar we immers mét hem lijden om ook mét hem verheerlijkt te worden.”
De Heer is waarlijk opgestaan, dat moeten we aan elkaar blijven doorgeven. Niet alleen met Pasen , maar óók in het komende jaar, totdat wij het volgende Paasfeest wellicht weer mogen vieren!

Met een hartelijke groet,
Willem Dijkstra, voorzitter

Lees verder

Van de kerkenraad deel 4

10-04-2020

Beste gemeenteleden en vrienden van De Fontein,

Deze week hoorde ik vanuit onze werkkamer een nauwelijks hoorbare ‘piep’, die ik zo snel niet kon thuis brengen. Na een speurtocht op de overloop en zolder bleek de rookmelder defect te zijn; en niet alleen die op zolder was defect, maar zelfs óók de melder op de overloop. Binnen de garantietermijn defect, maar snel verholpen en vervangen door nieuwe  die ons door de  Brandwondenstichting werden toegestuurd.  

Vandaag realiseerde ik mij, dat ik blindelings vertrouwde op de werking van beide toestellen en dat was dus niet juist! Het was een ‘schijnzekerheid’  die geen zekerheid bleek te geven.  En dan ga je nadenken in deze tijd van onzekerheid, die dagelijks met ons op de loop wil gaan. Had ik beter kunnen weten, en vaker de toestellen moeten testen? Misschien ben ik daarin tekort geschoten.  

Zit hierin ook een les hoe ik en wij ons voor kunnen bereiden op de komst van onze Heer Jezus Christus? Wat willen wij graag een aanwijzing of teken zien om ons op te kunnen richten. Juist nu er nog zoveel onzekerheid is over hoelang wij nog met alle maatregelen rondom het Coronavirus te maken hebben. Het einde is nog lang niet in zicht. Wat doet dat met je persoonlijk, en met ons als gemeente? Wanneer mogen wij weer bij elkaar komen? En wat zouden wij graag het Paasfeest weer in de eigen kerk willen vieren!  Dit jaar zit dat er niet in, dus is het alleen mogelijk dit thuis te kunnen beleven. 

Opnieuw is er weer veel werk verzet om via het internet ons deelgenoot te laten maken van de opnames uit De Fontein of via andere kanalen. Ik hoop dat deze diensten u mogen bemoedigen en steun kunnen geven in de komende Paasdagen en in de week daarna.

 Aan de natuur kunnen wij dagelijks zien (én horen) dat het voorjaar los breekt. Jezus vergelijkt dat wel met Zijn komst naar deze wereld om aan te geven dat zijn komst niet ver meer is. En met het Paasfeest staan wij erbij stil dat Jezus op de derde dag na zijn kruisiging is opgestaan. En dat is geen ‘schijnzekerheid’, maar échte zekerheid! Wij mogen zeker weten dat zijn opstanding ons het leven geeft tot in eeuwigheid.

 De beide Maria’s komen bij de begraafplaats aan, zo beschrijft  Mattheüs 28: 5-7 ons, de bewakers beven en worden als doden. Maar ten antwoord zegt de engel  tot de vrouwen: “weest gij niet bevreesd; ik weet immers dat ge Jezus zoekt, de gekruisigde; hij is niet hier, want hij is opgewekt, zoals hij heeft gezegd; komt, ziet de plek waar hij heeft gelegen; maakt snel voort en zegt  aan zijn leerlingen dat hij is opgewekt uit de doden, en zie, hij gaat u vóór naar Galilea,- dáár zult ge hem zien; zie, dit had ik u te zeggen!” … vers 9: “En zie, Jezus komt hun tegemoet en zegt: met vreugde gegroet! “ ( Naardense Bijbel ). Wát een bemoediging, dat Jezus zegt: “Met vreugde gegroet!”

 Laten wij ons daar op richten en aan elkaar doorgeven dat Jezus ons wil begroeten, deze dagen voor het Paasfeest, tijdens het Paasfeest en ook daarna !

Ik wens u namens de kerkenraad gezegende dagen toe en een Paasfeest waarin de opgestane Heer centraal zal staan.

 Willem Dijkstra, voorzitter.

Lees verder

Paasboodschap van classisdominee ds. Wim Beekman

10-04-2020

Lieve mensen,
 
Dit zijn de dagen van ons geloof. Dit is de Stille Week waarin wij het lijden en sterven van onze Heer gedenken. En stil is het geworden. Stil zijn onze straten, stil en leeg onze kerken, stil onze huizen, stil is ons hart. 

Dit zijn de dagen van ons geloof. We horen en lezen het verhaal van Jezus die heeft geleden, is gekruisigd, gestorven en begraven. Als er ooit dagen zijn geweest waarin wij beseffen dat het kruis midden in het leven staat, dan zijn het deze.  
 
Dit zijn de dagen van ons geloof. Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag. Niet omdat deze dagen zo wit, zo goed en zo gerust zijn, maar omdat we het in witte licht van het Heilig Avondmaal en in het goede van Jezus’ dood geloven.  
 
Dit zijn de dagen van ons geloof. Pasen, hart van ons geloof. De Heer is waarlijk opgestaan, en wij met Hem. Als er ooit een paasmorgen is geweest waarop wij de verwondering en verwarring van de vrouwen en de discipelen voelen over het lege graf, dan is het deze bewogen Pasen. Feest van geloof dat Gods leven sterker is dan de dood.  
 
Dit zijn de dagen van ons geloof. Vorige week heeft koning Willem Alexander gebeld met de scriba van onze synode, ds. René de Reuver. Hij sprak over de betekenis van het Paasfeest in deze bijzondere tijd. En had een boodschap voor ons allen: “Pasen is het feest van de wederopstanding. In deze crisistijd krijgt geloof in de wederopstanding extra lading!”
 
Dit zijn de dagen van ons geloof. Van waken, bidden en wachten op God. En van het goede doen. Voor u allen deze paasdagen het gebed van Franciscus van Assisi:  
 
Heer, maak mij een instrument van uw vrede.
Laat mij liefde brengen waar haat is.
Laat mij vergeving brengen waar schuld is.
Laat mij eenheid brengen waar tweedracht is.
Laat mij waarheid brengen waar dwaling is.
Laat mij geloof brengen waar twijfel is.
Laat mij hoop brengen waar wanhoop is.
Laat mij licht brengen waar duisternis is.

Laat mij vreugde brengen waar verdriet is.   
Heer, maak dat ik er meer op uit ben
te troosten dan getroost te worden,
te begrijpen dan begrepen te worden,
te beminnen dan bemind te worden.
Want door te geven ontvangen we,
door onszelf te vergeten vinden we,
door te vergeven wordt ons vergeven,
door te sterven verrijzen we tot het eeuwige leven.

 
Ik wens u een gezegende Pasen.  
 
Wim Beekman, Classisdominee Fryslân

 

Lees verder

Vlag van HOOP

05-04-2020

Niemand hoeft in deze tijd uit te leggen hoe belangrijk het is om bemoedigd te wórden én om zelf anderen te bemoedigen. En dat gebeurt gelukkig op talloze manieren.

Alfons heeft samen met de familie Dekker een vlag ontworpen en roept iedereen op om deze te bestellen en uit te hangen. De regenboog is van oudsher hét symbool van hoop, en juist hoop is wat we allemaal nodig hebben.
Laat er een golf van hoop door ons land gaan, vanaf huizen, ziekenhuizen, winkels, kantoor- en overheidsgebouwen, kerken etc.

Het formaat van de vlag is 150 x 100 en is via de mail voor slechts € 24,95 (incl verzendkosten) te bestellen.
U ontvangt de vlag dan zo spoedig mogelijk. De vlag is hiermee kostendekkend en van elke vlag gaat bovendien € 2,50 naar de voedselbank. Bij aflevering ontvangt u tevens de factuur.

De Vlag van Hoop is te bestellen via : dekker.frl

Lees verder

Creatief voor de online-Paasdienst!

05-04-2020

U kent ongetwijfeld het prachtige Paaslied:

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans' Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan!

Onze vraag is: wilt u bij dit lied iets creatiefs maken en dat opsturen zodat we alle creaties kunnen laten zien in de online-Paasdienst? Laat je creativiteit de vrije loop: een tekening, een gedicht, kunstwerk of wat dan ook, het mag alles zijn van wat voor uw gevoel bij dit lied past! Maak daar een foto van en stuur dat uiterlijk donderdag vóór 12 uur op naar vanvlietalfons@gmail.com , of app het naar 06 36152438. Het wordt vast prachtig met elkaar.

Lees verder

Van de voorzitter

28-03-2020

Beste gemeenteleden en vrienden van De Fontein.

Vandaag ( 1 april )  las ik in het Friesch Dagblad een uitspraak van Gerrit de Jong, econoom; hij schreef het volgende:

“Maar nu een groot deel van de westerse mensheid God allang bij het grootvuil heeft gezet is daarmee de zoutende kracht van de boodschap nog lang niet verdwenen.” 

En daar wordt de vinger op een plek geplaatst waar wij nu als Fontein gemeente tot bepaald worden. De boodschap die wij willen en nu vooral moeten uitdragen in deze moeilijke tijden. Opnieuw werd dinsdagavond 31 maart duidelijk dat wij er nog lang niet zijn om uit de coronacrisis te komen, maar dat ook in de gehele maand april de beperkende maatregelen van kracht blijven.

Ook voor De Fontein houdt dat in, dat er ook in de maand april geen bijeenkomsten in onze kerk mogelijk zijn.  Dat zal voor velen van ons teleurstellend zijn, gevoelens van machteloosheid en verdriet spelen daarin vast een grote rol. Hoe kunnen wij er voor elkaar zijn in de komende periode? In ieder geval worden er initiatieven ondernomen om elke zondag via het internet u een eredienst te verstrekken. Daar zijn wij onze vrijwilligers opnieuw enorm dankbaar voor.

Daarnaast is het zo belangrijk om in de kleine kring om je heen aandacht voor elkaar te houden; een telefoontje, e-mail, een app, een kaartje of een praatje aan de deur ( denk om de veilige afstand! ) kan ook veel betekenen!  Deponeer eens een leuk magazine bij een gemeentelid door de bus, met een bemoedigende groet. Het kan zoveel betekenen voor de ontvanger.  Maar geef voorál door welke bemoediging je vanuit de Bijbel aan elkaar kunt doorgeven!

Dit zout hebben wij nu nodig in deze tijd, en deel dat met de mensen om je heen. En dan niet alleen voor de eigen gemeenteleden, maar ook voor je buren of bekenden in je wijk. Er wordt in deze moeilijke tijd naar  ons als christenen gekeken:  hoe wij in lief en leed met elkaar omgaan en er zijn voor de naaste! Stap over de drempel heen, en wees verwonderd over wat het teweeg kan brengen!

 “Wacht op de Heer, wees dapper en vastberaden, ja, wacht op de Heer.” Psalm 27: 14 (NBV)

Ik wens u namens de kerkenraad veel wijsheid, steun en gezondheid in de komende week toe.

Willem Dijkstra, voorzitter

Lees verder

Pastorale Brief

21-03-2020

Leeuwarden, 20 maart

Beste broeders en zusters,

Het begon heel ver weg, in China, eind December, en we vonden het misschien allemaal wel wat overtrokken, de maatregelen die China op een gegeven moment nam: complete steden werden afgegrendeld, waarbij het ging om miljoenen mensen. Maar toen begon het virus ook buiten China de kop op te steken en op dit moment zijn er in 181 landen besmettingen geconstateerd, met 254.400 (officieel) besmette personen en 10.450 overledenen. We worden allemaal geconfronteerd met alle maatregelen die genomen worden en die elke volgende dag alweer anders kunnen zijn. En sommigen van ons hebben wel familie of vrienden, die het virus hebben, of misschien zijn we zelfs zélf al geraakt.

We kunnen mensen die ons dierbaar zijn niet meer opzoeken, en met verdriet zien we mensen in verpleeghuizen verstoken van elk bezoek. En sommigen maken zich terecht grote zorgen over hun inkomsten die plots wegvallen.

Er is angst, onzekerheid, bezorgdheid.

En een woord van Jezus als: “maak je dan niet bezorgd tegen de dag van morgen, want elke dag heeft zijn eigen kwaad” komt dan zomaar ineens in een heel ander daglicht te staan. 

Geloof kan geschokt worden, vertrouwen zomaar ineens voor een groot deel verdampen. En voordat we het weten voelen we ons ook nog eens heel schuldig daarover. Laten we dat laatste in ieder geval niet doen. Het kan jammer of pijnlijk voor jezelf (en je naasten) zijn als dat gebeurt, maar probeer begrip te hebben voor je eigen menselijke tekortkomingen of tekortschieten (zelfs in dat geloof of vertrouwen) en voor dat van anderen om je heen, ook van mede-christenen. Ja, het kan zomaar gebeuren, dat we heel lang – soms jaren – ‘staan’, maar dan toch ineens kunnen ‘vallen’. Val jezelf of elkaar dan niet af, maar beur elkaar of jezelf weer op. Draagt elkaars lasten, heb geduld met jezelf.

En probeer dwars door dat alles heen – zorgen, last, angst, praktische zaken, geloofstwijfel etc. – tóch ook je hart te blijven openen voor God én voor de mensen om je heen.

En gebruik daarbij alles wat je wordt aangereikt of wat voor handen is: luister wat vaker naar mooie of opbouwende, geloofsversterkende muziek en liederen, lees eens wat vaker dan anders bemoedigende gedeeltes in je Bijbel, probeer wat vaker (korte) gesprekjes te hebben met God, “zoek” elkaar op via (beeld)telefoon, whatsapp, of op gepaste (1,5 meter) afstand.

Groet mensen bewust als je ze tegenkomt en knoop even een praatje aan. Kijk ook wat je met jóúw mogelijkheden – en wat bij jóú past – voor anderen kunt doen en/of hoe je kunt aanhaken bij initiatieven of acties, in onze eigen stad bijvoorbeeld, of via je school, werk, facebook etc.

En probeer te geloven dat – ook al vóélt dat misschien niet altijd zo (denk maar aan het gedicht van de “voetstappen in het zand”) – God écht sámen met ons door deze crisis gaat. 

Hij wéét wat we doormaken, niet alleen wij hier in onze gemeente, maar ook héél Zijn wereld en héél Zijn mensheid. En hoeveel (veel grotere) crississen hebben de vele generaties vóór ons al samen met Hem doorstaan en zijn daar óók weer uit gekomen, soms heel snel, soms na jaren.

Wij wensen en bidden u en ons allemaal samen Gods diepe vrede, rust en Zijn zegen toe !

 

ds. Hans Kemperman en ds. Alfons van Vliet  

Lees verder

Corona heerst, maar God regeert…!

13-03-2020

Corona heerst, en hoe. Ook wanneer je je niet laat meeslepen door angst of paniek, ook wanneer je niet wc papier hamstert of tientallen blikken bonen in huis valt, word je er natuurlijk volop mee geconfronteerd.  Of je zult zélf maar in quarantaine moeten. Of erger nog, je zult maar ernstig ziek worden of zelfs een geliefde hieraan verliezen…of je zult maar ZZP´er zijn of op een andere manier het allemaal rechtstreeks in je portemonnee voelen, terwijl je dat financieel eigenlijk helemaal niet aan kan. Of plotseling merken dat je niemand meer op bezoek krijgt en een stuk eenzaamheid ervaart.

Maakt het dan eigenlijk wel verschil of je gelooft in God of niet ? Nou, niet als het gaat om of je door je geloof van dit alles gevrijwaard blijft, want dat is helaas niet zo. Het virus gaat niet – zoals ooit bij de laatste van de 10 plagen in Egypte– aan onze deurposten voorbij…

Maar heb je er dan wél wat aan als je kunt en durft te belijden: “…maar God regeert !” ?

Jazeker! Want wat geeft het een innerlijke rust, vertrouwen, moed en troost, als je dit kunt. Alles om je heen kan schudden of heftig tekeer gaan, maar wij mogen ons veilig weten in Gods hand. Ja, zelfs al zou álles je ontnomen worden: als je je tégelijkertijd geborgen weet in Zijn hand, kun je net als eens de profeet Habakuk zeggen: “al zal de vijgeboom niet bloeien…al zal er geen koren op de akkers staan…toch zal ik juichen voor de Heer, jubelen voor de God van mijn heil, God de Heer is mijn kracht!”

Dit is het voorrecht van kinderen van God, dit te weten en dit te mogen geloven. En in een tijd als waarmee we nu mee te maken hebben, komt het er op aan. Brengt het ons in paniek, of brengt alles ons juist dichter bij deze God en bij deze rust ? Nood leert bidden ? Ja, en dat mag, daar is niets mis mee. God zal ons nooit verwijten “jaja, nu weet je Mij zeker weer ineens te vinden hè ?” Nee ! Hij is als Vader al lang ontzettend blij dát we Hem weten te vinden, want Hij wil er juist volop voor ons zijn!

En hoe mooi is het, wanneer we dat niet voor onszelf houden, maar juist ook misschien nú daar anderen – die God nog niet kennen – mee kunnen helpen. Anderen die wel angstig of erger worden. Niet om hen te bekeren, maar om hen te helpen, te bemoedigen, te troosten.

God regeert. Zelfs al zien we daar misschien niets van, maar het loopt Hem niet uit de hand, nooit ! Bij Hem zijn we veilig, nu en tot in eeuwigheid. Misschien gaat dat ons verstánd te boven en snappen we niet hoe het precies werkt allemaal, maar wanneer we het in ons hárt kunnen laten dalen, geeft dat de troost, kracht, bemoediging die we állemaal nodig hebben.

God zegene ons en geve dat we tot een zegen mogen zijn met en vanuit dit alles !

 Ds Alfons van Vliet

Lees verder

6 kansen voor de kerk in deze corona-crisis

13-03-2020

De ene na de andere activiteit wordt afgezegd in verband met corona. Vandaag werden al twee studiedagen voor kerkleiders verplaatst naar het najaar en in het hele land worden kerkdiensten  geannuleerd.

De recente ontwikkelingen roepen bij mij de sterke behoefte op om als kerk de situatie om te denken. Hoe kan een kerk, juist in deze tijden, in deze situatie van betekenis zijn?

Lees verder

Dag van Nationaal Gebed op 18 maart

09-03-2020

Nederland is, net als grote delen van de wereld, getroffen door het coronavirus. Als christenen zijn we niet immuun voor het leed en de onzekerheid die deze situatie met zich mee brengt. Maar we mogen vertrouwen dat God ook in deze situatie de Heer is.

Christenen hoeven niet in paniek te raken. We leven immers voor Christus, die ons in staat stelt nuchter te blijven en met aandacht het goede te zoeken voor anderen. Elke keer als we in de verleiding komen om toe te geven aan angst, kunnen we een bewuste keuze te maken om toch in vertrouwen en openheid te reageren.

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar een geest van kracht, liefde en zelfbeheersing (2 Timoteüs 1 vers 7)

Op 18 maart is er een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd. Dat willen we graag met zoveel mogelijk christenen in het hele land doen door een ‘virtuele’ gebedsbeweging via internet en sociale media. Om 9, 12 en 15 uur is er een gebedsblok van 15 - 30 minuten, om 19 uur wordt de dag afgesloten. Vervolgens kan een ieder tussentijds persoonlijk bidden, een gebed plaatsen op een centrale digitale plek en/of via sociale media met hashtags en/of meekijken bij een lokale of provinciale livestream. Meer informatie staat op www.nationaalgebed.nl.

Lees verder

Voedselbankactie

08-03-2020

De diaconie beveelt de inzamelactie voor de voedselbank weer van harte aan. De bidstond voor gewas en arbeid van 11 maart 2020 valt samen met onze inzamelperiode. Een mooi moment om samen te delen. Noteer deze periode in uw agenda: zondag 8 maart tot woensdagochtend 18 maart. Op woensdag 18 maart wordt alles rond 11.00 uur weer opgehaald door de voedselbank.U kunt houdbare producten in de ‘Kar van Samen Delen’ deponeren. De volgende producten zijn érg welkom: koffie, thee, pasta, rijst, soep, pastasaus/mix en houdbare melk. Kijk ook eens op leeuwarden.voedselbankennederland.nl

Lees verder

21 maart 2020, 15.30 uur GirlsOnly

17-02-2020

Meiden opgelet! Het is weer bijna tijd voor GirlsOnly. We hebben de datum gepland op zaterdag 21 maart van 15:30-18:30/18:45 in 4-14. We starten gezellig met een high tea (neem hiervoor iets kleins mee). Daarna gaan we een gezellig spel spelen en sluiten de middag af met het eten van patat. Opgeven kan bij Karina.

Lees verder

Expositie ‘Landschap te Kijk’ van 7 februari tot 3 april in De Fontein – Goudenregenstraat 77 te Leeuwarden

11-02-2020

Hanny Wielenga schildert al vele jaren als bescheiden amateur. Ze volgt nog steeds les:  “om nieuwe onderwerpen en technieken uit te proberen en om mezelf verder te bekwamen”.

Haar werk – in acryl op doek en papier - is het gevolg van een bijzondere belangstelling voor alles om haar heen en met name voor het landschap. Dit ondanks alle artistieke ‘uitstapjes’ (andere onderwerpen en technieken) die zij uit nieuwsgierigheid steeds blijft doen. De kijker stapt met deze expositie het ‘buiten’ binnen vanuit Hanny’s kijk erop - geschilderd met vrijmoedig losse hand – direct herkenbaar, maar hier en daar ook meer abstract.

Als kind al ging ze helemaal op in wat ze zag. “Ik was dan natuurlijk ook wel samen met andere kinderen buiten, maar ik keek alleen maar rond naar al het moois om me heen en vergat helemaal om mee te spelen”, zegt ze lachend. “Dat vonden ze best wel raar.”

In het dagelijks leven is Hanny als vrijwilliger altijd bereid om voor een ander de handen uit de mouwen te steken. Zo is ze ook een enthousiast supporter van de World Servants en heeft ze de eerste karweitjes voor het goede doel (ramen lappen en postbezorgen) alweer laten doen. “Wordt vervolgd.”

Tijdens de expositie stelt ze ook een aantal kleine werken beschikbaar voor verkoop voor het Goede Doel.  

Kunst kopen

Ook nu kan de kijker dus weer ‘kunst van de plank’ kopen voor World Servants. De kaartjes aan de onderkant geven dat duidelijk aan. Daarnaast is ook enig tentoongesteld werk van Hanny te koop “om de hobbykosten wat te drukken”.

Alle werken zijn voorzien van kaartjes met info.

U kunt uw gewenste aankoop met nummer en uw gegevens inschrijven op de lijst op de blauwe statafel vlakbij de zalengang.

Het is mogelijk om uw aankoop-voor-World Servants af te rekenen en mee te nemen tijdens de Rommelmarkt op zaterdag 28 maart aanstaande in De Fontein.

Ter plekke in de hal zal dan ook een werk van Hanny worden geveild voor de hoogste bieder.

De mogelijk achterblijvende verkochte werken gaan na 3 april op afspraak naar de nieuwe eigenaar.

Voor meer info: Telefoon 058-2886782, e-mail: j.wielenga@lijbrandt.nl

Vaste openingstijden expositie

Op dinsdag 10 en 24 maart van 19.30 – 21.30 uur

Zondag van 11.00 – 12.00 uur

Woensdag van 9.00 – 11.30 uur

Vrijdag van 9.00 – 11.30 uur

Lees verder

Gemeentebijeenkomsten

08-02-2020

Op zondag 8 maart wordt er een gemeentebijeenkomst gehouden na de ochtenddienst. U en jij worden bijgepraat over enkele zaken. Waaronder: de stand van zaken met betrekking tot de huidige en komende vacatures, het beleidsplan en wat ons als gemeente nog meer bezighoudt. Iedereen wordt bij deze uitgenodigd om dan aanwezig te zijn.

Lees verder

11 februari 2020, 10.00 uur Samen de Bijbel lezen (Kring ds. Alfons van Vliet)

08-02-2020

Op dinsdagmorgen 11 februari, van 10.00 tot 11.30 uur, is iedereen weer van harte welkom om samen met elkaar te praten over een klein gedeelte uit de Bijbel, ditmaal Paulus' brief aan de Filippenzen. Leest u deze kleine brief dan eerst thuis?  We hopen weer op een bemoedigende ochtend !

Ds. Alfons van Vliet

Lees verder

1 maart 2020: lunch

02-02-2020

Op zondag 1 maart is er weer een gezamenlijke lunch in De Fontein. Op deze zondag kunt u voor de dienst uw meegebrachte lekkernijen afgeven. De organisatie zorgt voor heerlijke soep. Noteer alvast deze datum.

Saakje van IJs en Margreet Mollema

Lees verder

Enthousiaste jongerenwerker gezocht!

01-02-2020

Onze wijkgemeente, De Fontein in Leeuwarden, zoekt een enthousiaste jeugd/jongerenwerker die het jongerenwerk binnen onze gemeente een nieuwe impuls kan geven.De Fontein is een protestantse wijkgemeente en onderdeel van de Protestantse Gemeente Leeuwarden. Het is een heel diverse en betrokken gemeente, met een actieve groep tieners en jongeren. Onze uitdaging is om deze jongeren te helpen bij hun verdere geloofsontwikkeling. Bovendien zouden we graag meer jongeren uit onze gemeente en onze stad willen bereiken. Kortom, onze wens is om het bestaande jongerenwerk (12+) uit te breiden en naar een hoger plan te tillen.

Op dit moment wordt het jeugdwerk door een enthousiaste groep vrijwilligers gedragen. We denken dat het mogelijk is onze doelen te bereiken door een jongerenwerker aan te stellen die de huidige vrijwilligers binnen het jongerenwerk kan aansturen en toerusten. Iemand die zorgt voor samenhang van het jeugdwerk, die plannen en ideeën voor de toekomst heeft en ook de durf heeft om ze uit te voeren.

We zoeken iemand met een hart voor jongeren maar bovenal ook een hart voor Jezus. Iemand die

  • de kerk ziet als plek waar geloof, hoop en liefde te vinden is en waar mensen samenkomen in de naam van Jezus Christus.
  • graag werkt met een groep vrijwilligers
  • communicatief sterk is en goed kan organiseren
  • de wereld van de jongeren kent, open staat voor nieuwe ideeën en openhartige gesprekken niet schuwt
  • en een relevante (theologische) opleiding heeft afgerond.

We bieden een dienstverband van ongeveer 6 à 7 uur per week, voor een periode van twee jaar. Daarbij bieden we een salaris op basis van de cao PKN (salarisschaal afhankelijk van ervaring). We hebben een werkplek beschikbaar in het eigen jeugdhonk van onze gemeente. Herken je je hierin, neem dan contact op met onze jeugdouderling Romana Bremer. Mail of bel ook gerust als je meer informatie wenst (06-54236474 / jeugdenjongeren@defontein058.nl). Meer informatie over onze wijkgemeente kun je vinden op www.defontein058.nl  

Lees verder

1 februari 2020: Ramen lappen voor World Servants

25-01-2020

Zaterdag 1 februari word er weer ramen gelapt door de jongeren van de WS-groep. Kunnen uw ramen wel een opfrisbeurt gebruiken, geef u dan op. Dat kan op de lijst in de hal of uiterlijk dinsdagavond bij Christiaan. 

Lees verder

Doe mee met Sirkelslag Young!

25-01-2020

Het grootste, spannendste, meest interactieve spel tussen jongerengroepen uit heel Nederland. Tieners van 12 tot 16 jaar kunnen meedoen. Datum: vrijdagavond 7 februari. Tijdstip: 19.30 - 22.00 uur. Thema: Kom in beweging. Locatie: 4.14 bij de Fontein. Opgave vóór 31-01.

Lees verder

29 januari 2020, 10.00 uur: Bijbelkring ds. Hans Kemperman

25-01-2020

Lees verder

24 januari 2020, 19.30 A4Y

18-01-2020

Inmiddels is vrijdagavond de vijfde keer dit seizoen gepland voor A4Y. We verwelkomen steeds zo'n 6 tot 8 tieners tussen 12 en 16 jaar. Mocht je ook eens willen kijken, wees welkom om 19.30 uur in 4:14! Voor meer info kun je terecht bij Peter de Vries persoonlijk.

Lees verder

Doel Avondmaalscollecte 1e helft 2020

11-01-2020

De Avondmaalscollecte in de eerste helft van dit jaar is bestemd voor Exodus Nederland. Deze stichting biedt met professionals en vrijwilligers opvang en begeleiding aan ex-gedetineerden, gedetineerden en hun familieleden. De (ex-)gedetineerden die gemotiveerd zijn om na hun straf succesvol terug te keren in de samenleving kunnen bij Exodus terecht voor professionele ondersteuning of een vrijwillig maatje. Exodus biedt verspreid over het land een begeleid wonen traject in Exodushuizen. Exodus richt zich ook op de familieleden en de kinderen van (ex-) gedetineerden. Meer informatie op: www.exodus.nl.

Lees verder

Het jaarlijkse uitstapje van De Fontein

06-01-2020

Zoals eerder gezegd gaan we op 27 mei met de bus naar Deventer en vandaar varen we over de IJssel naar Doesburg. Wat kunnen we in Doesburg verwachten? Eerst gaan we naar het Mosterdmuseum,  een uniek fabriekje annex museum. In de fabriek wordt nog steeds op ambachtelijke wijze de Doesburgse mosterd gemaakt. Om het bezoek aan het museum aantrekkelijker te maken is eerst het restaurant “De Mosterdhoeve” en later de “De Gildehof” toegevoegd. De Gildehof is een gezellig pleintje met een atelier, ambachtelijke winkeltjes en een azijnmakerij en vormt zo een bijzonder complex in het centrum van Doesburg. Aan het pleintje ligt ook het Gilde Café, een ruim café met een gezellig terras, geschikt voor hen die geen zin hebben in ‘winkelen’. In het centrum staat onder andere de Grote of Martinuskerk, gebouwd rond 1430 en natuurlijk de terrasjes.  U kunt u voor deze dagtocht opgeven bij Wimmie of bij Maarten Kuitert. Kosten deelname 70 euro per persoon. Maar u weet het, ‘vol is vol’ en daar trekt het al aardig naar toe

Lees verder

8 februari 2020: inlevermoment spullen bazaar

30-12-2019

Op 28 maart 2020 is er weer een rommelmarkt. De gehele opbrengst is voor de jongeren van de World Servants groep. De voorbereidingen zijn al in volle gang! Heeft u spullen voor de rommelmarkt? Bewaar deze voor ons. We hebben ook een opslag aan de Groningerstraatweg 208,  (oprijden tussen nummer 202 en 204). Grote meubels, computers en bedden kunnen niet worden ingenomen.

Op zaterdag 8 februari is het weer mogelijk om daar uitsluitend op zaterdag morgen tussen 10 en 12 uur spullen te brengen. 

Heeft u spullen die op marktplaats verkocht mogen worden, dan horen we dat ook graag. Heeft u de expositie in de hal al eens gekeken? Van harte aanbevolen. De opbrengst van deze schilderijen is voor de WS groep!

Gerda Koezema en de jongeren van de World Servants

Lees verder

Tet zegt het met bloemen

11-12-2019

Expositie
Van 8 december 2019 tot 31 januari 2020

In De Fontein, Goudenregenstraat 77 te Leeuwarden

Tet Tromp (1936), een veelzijdig creatief mens, heeft in de afgelopen negen jaar van intensief schilderwerk een enorme collectie opgebouwd. Zij schildert nog dagelijks. De kamers in haar gezellige woning hangen inmiddels vol met haar zonnige kunst. Met de expositie kan ieder meegenieten van een aantal werken.  
Deze onafgebroken stroom van scheppingsdrang heeft Tet van haar vader, die bakker was en ‘met alles wel wat kon’, vertelt ze.
In de eerste jaren schilderde Tet met olieverf. De laatste tijd kiest zij liever voor de sneldrogende acrylverf die haar de kans geeft om schoner en vlotter te werken vanuit een makkelijke stoel. Naar eigen zeggen werkt ze het liefst ‘snel en uit de losse pols’.  Haar man Lykle (1935) zorgt voor het inlijsten en ophangen en steekt met humor zijn oordeel over de kunst niet onder stoelen of banken.
De schilderijen aan de zalenkant (bij binnenkomst links) in de gang komen uit de collectie die Tet niet wenst te verkopen. Aan de rechtermuur hangen aan houten planken een groot aantal kleine vrij geschilderde werken aan spijkertjes. De kijker kan het schilderij van zijn of haar keuze direct kopen en meenemen naar huis. De lege plekken worden daarna weer opgevuld. Prijzen beginnen bij 5 euro. De opbrengst gaat voor 100%  naar het werk van World Servants.
Vanaf 8 december is de expositie te bekijken en is de ‘kunst op de planken’ te koop.


Openingstijden voor kijken en kopen
Zondag van 11.00 – 12.00 uur *  verkoop door World Servants
Dinsdag van 19.30 – 21.30 uur *  verkoop door de catering
Woensdag van 9.00 – 11.00 uur *  verkoop door de barvrijwilliger
Vrijdag van 9.00 – 12.00 uur * verkoop door de catering


l.d.tromp1935@kpnmail.nl voor contact met Tet en Lykle Tromp

 

Lees verder

30-10-2019

Vrijdag 27 december De Fontein Goudenregenstraat 77 Leeuwarden
Aanvang 20.00 uur

Lees verder

3 tot 13 november 2019: Voedselbankactie

27-10-2019

Binnenkort houdt de Diaconie weer een inzamelactie voor de voedselbank. In de periode van zondag 3 tot woensdag 13 november heeft u de mogelijkheid om houdbare producten mee te brengen. Deze kunt u inleveren door ze op de "kar van samen delen" te zetten. De kar van samen delen vindt u achter in de hal van de kerk, bij de achteruitgang. De volgende producten zijn érg welkom: koffie, thee, pasta, rijst, soep, pastasaus/mix en houdbare melk.  Meer informatie over de voedselbank vindt u op https://leeuwarden.voedselbankennederland.nl
De dankstond voor gewas en arbeid van 7 november 2018  valt samen met de inzamelperiode. Een mooi moment om samen te delen. De Diaconie beveelt deze actie weer van harte bij u aan

Lees verder

20 oktober 2019, 09.30 uur Jongerendienst met ds. Alfons van Vliet

11-10-2019

Op zondag 20 oktober is er een Jongerendienst. Thema: Gaan voor Goud! In deze tijd is prestatie enorm belangrijk. Bijna alles wordt omgezet in cijfers, en wie op wil vallen, moet hoog scoren. Niet alleen in de sportwereld, maar ook op school of op het werk. En in de kerk? Gaan we daar ook voor Goud? Impuls verzorgt de muzikale begeleiding en ds. Alfons van Vliet is de voorganger. Een dienst voor jongeren, maar natuurlijk voor iedereen. Zeer geschikt om eens iemand mee te nemen naar de kerkdienst!

Lees verder

8 oktober 2019, 10.00 uur: Bijbelkring ds. Alfons van Vliet: Samen Bijbellezen

05-10-2019

Komende dinsdag beginnen we weer met de ochtenden “Samen de Bijbel lezen” (om de week, steeds op dinsdagmorgen, van 10u - half 12. Ditmaal lezen we en praten we samen over het Oudtestamentische Bijbelboekje Haggaï. Leest u dat thuis vast goed door? Iedereen is welkom en van te voren opgeven is niet nodig. Meer info bij ds. Alfons van Vliet

Lees verder

Actie Kerkbalans peilt de waarde van lokale kerken onder alle kerkleden

05-10-2019

Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking is lid van een kerk. Zij vinden hun kerk belangrijk. Maar waarom? Dat wil Actie Kerkbalans nu onderzoeken met een landelijke peiling naar de waarde van de kerk. De peiling bestaat uit een aantal korte vragen en vraagt ongeveer tien minuten tijd. Hij is gericht op mensen die op enige manier betrokken zijn bij een lokale parochie of gemeente van de vier kerkgenootschappen die samenwerken in Actie Kerkbalans. Dit zijn de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Oud-Katholieke Kerk en de Evangelische Broedergemeente. Met Actie Kerkbalans geven deze mensen jaarlijks een bijdrage aan hun eigen lokale kerk. De peiling achterhaalt het ‘waarom’ achter de giften. Omdat de peiling mede onder parochianen en gemeenteleden van de twee grootste kerkgenootschappen wordt gehouden, ontstaat er tevens een beeld van de waarde van kerken voor onze samenleving. Het invullen van de peiling kan via www.kerkbalans.nl/peiling2020. De uitkomsten worden bekendgemaakt met de start van Actie Kerkbalans op vrijdag 17 januari 2020. Kerkleden worden van harte uitgenodigd om mee te doen en de peiling weer door te sturen naar anderen voor wie dit ook interessant is.

Lees verder

Bijbelkring ds. Hans Kemperman

04-10-2019

Dit seizoen gaan we als Bijbelkring verder met het laatste Bijbelboek: de Openbaring aan/van Johannes. We zijn met ca. 12 deelnemers en aan de orde is de volgende keer hoofdstuk 13. Telkens op de woensdagochtend komen we bij elkaar om 10.00 uur tot ca. 11.30 uur. De data voor dit jaar zijn nog: 23 oktober, 13 november en 4 december. Van harte welkom!

Ds. J.G. Kemperman

Lees verder

Schilderijen expositie in De Fontein Leeuwarden: Sia de Vries in de voetsporen van Bob Ross (tot 22 november 2019)

28-09-2019

Wie kent niet de Amerikaanse kunstschilder Bob Ross? Deze schilder liet in de tweede helft van de vorige eeuw op t.v. zijn boeiende vaardigheid zien in landschappen en berggezichten. Ademloos keken wij naar wat  hij met vaart op het doek toverde, samen met miljoenen kijkers over de hele wereld.  Sia de Vries was ook meteen gegrepen toen ze het zag. Al van kinds af aan is ze, naar eigen zeggen, gek op bergen en schilderen  doet ze ook graag. Rond 1995 was ze getrouwd, heette mevrouw Fontein-de Vries en inmiddels moeder van twee schoolgaande kinderen.
De video werd aangezet en de uitzending opgenomen. In de wintermaanden installeerde ze zich, zodra de jeugd op school zat, achter de schildertafel met de video band op “start”. ‘Stapje voor stapje schilderde ik na in mijn eigen tempo, met dezelfde verf en kwasten als Bob, wat hij op het scherm had getoverd. Als ik de kleur niet goed kon krijgen, spoelde ik terug en begon opnieuw met mengen. Net zolang tot het naar mijn zin was. Ja, ik ben een Pietje Precies hoor!”, voegt ze er aan toe. Aan één schilderij werkte zij zo geconcentreerd een dag lang, tot in de (weer vrije) avonduren.
In de jaren ‘90 tot 2012 maakte zij zeker twaalf landschappen, waarvan er nu acht te zien zijn.  De rest werd verkocht of ging als  cadeau naar familie en bleek inmiddels niet meer te achterhalen. Sia betreurt dit zeer. Reden waarom zij de geëxposeerde schilderijen in De Fontein Leeuwarden niet te koop aanbiedt.
 Onlangs ontdekte zij Diamond Painting, ook een populaire manier om creatief bezig te zijn, maar dan zonder verf. Vaarwel stress door uiterste concentratie bij het lijmen van immens kleine kraaltjes in een patroon. “Ook prachtig om te doen, maar ik wil de komende winter eigenlijk ook weer verder met schilderen.” We zijn benieuwd! De kinderen zijn het huis uit, maar Sia zit niet stil. Oppassen op kleinkinderen en regelmatig gezellig druk met de catering bij activiteiten in De Fontein, naast huishouding en haar grote hobby: het maken van mooie schilderijen, liefst met bergen.
Het werk van Sia oogt heel zorgvuldig en met liefde en aandacht uitgevoerd. Puur voor eigen plezier. Er is voor de kijker nauwelijks verschil te zien tussen haar eerste werk van 1995 en het laatste in 2012.
Mocht u meer willen weten, kijk dan naar Viceland op t.v., waar momenteel regelmatig uitzendingen van de in 1995  overleden leermeester/kunstenaar worden herhaald. Ook kunt u filmpjes van hem terugzien op You Yube Video’s. Of zoek op via Google naar “Bob Ross”.
Voor vragen aan Sia: mail naar siafonteindevries@hotmail.com.

De expositie is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en op dinsdag van 19.00 – 21.30 uur

 

Lees verder

21 en 22 september: startweekend

09-09-2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september zal het Startweekend van De Fontein plaatsvinden. Een belangrijk deel van de organisatie ligt in handen van de World Servantsgroep 2020. Zij krijgen een budget van de kerkenraad en wat ze daarvan niet besteden mogen ze bestemmen voor hun reis.

Zaterdag:

Op zaterdag vanaf 14.00 uur inloop in De Fontein; koffie/thee/limonade met wat lekkers staat klaar.

Start activiteiten om 14.30 uur.

Voor de kids van de basisschool: speciaal programma (in en om De Fontein) met veel spel. Voor de tieners en jongeren (tot ca. 30 jaar): speciaal programma met sport en spel.

Voor alle leeftijden:
- gesprekken met gemeenteleden die in hun werk bezig zijn met geloof en kerk (o.a. Irene de Vries, Ineke Evink en Caroline Doelman);
- spelletjes (in en om De Fontein), onder leiding van Jan Zeeders en anderen.

Vanaf 17.00 uur komt iedereen weer samen in De Fontein voor een drankje. Vanaf 17.30 uur is er een gezamenlijke maaltijd.

Op zondagmorgen is er een feestelijke dienst met veel muziek, na de dienst koffie met iets lekkers.  Verder een presentatie van de activiteiten die in het kerkelijk seizoen 2019-2020 zullen plaatsvinden, door Willem Dijkstra.

Gelijktijdig is er een leuke activiteit voor de kids. Tevens een presentatie door World Servantsgroep 2020 over de voorbereiding van hun reis.  Als afsluiting een gezamenlijke lunch, zoals altijd verzorgd door Saakje en Margreet.

 Deelname aan de maaltijd op zaterdag is gratis, wel je hiervoor even opgeven via de intekenlijst in de  kerk, via de Whatsappgroep van de tieners of bij Henk Douma.

Wil je jouw bakkunsten graag delen met gemeenteleden? Teken dan in op de lijst voor zaterdag of zondag.

Heb je een bijzonder spel en wil je dat meenemen op de zaterdagmiddag? Graag!

Vragen en/of suggesties? Neem contact op met Henk Douma

Lees verder

d

17-08-2019

Lees verder

Geen kindernevendienst en kinderoppas tijdens de vakantie

12-07-2019

Op de zondagen 21 en 28 juli en 4, 11 en 18 augustus is er geen kinderoppas en geen kindernevendienst.  Wel is er materiaal beschikbaar van BijbelBasics waarmee kinderen zelf of met een beetje hulp van een ouder aan een tafel achter in de kerkzaal aan de slag kunnen.  Zondag 25 augustus starten de oppas en de kindernevendienst weer.

Lees verder

Doel Avondmaalscollecte 2e halfjaar: Aanloophuis

30-06-2019

Elke zondag worden in de erediensten verschillende collecten gehouden. De eerste rondgang is voor diaconie en kerk. De tweede collecte is voor een bepaald doel. Deze doelen worden aangegeven op websites van de wijkgemeenten of op de liturgie voor de zondag. Tijdens het avondmaal is er een Avondmaalscollectie. Deze is bestemd voor een diaconaal doel, bij voorkeur in de stad Leeuwarden. Ieder half jaar wordt hiervoor door de stedelijke Diaconie het doel bepaald.

De opbrengst van de Avondmaakscollectes zijn in tweede halfjaar 2019 bestemd voor het Aanloophuis. Doelstelling van het Aanloophuis Leeuwarden is beschikbaar te zijn voor de medemens, die hulp en aandacht nodig heeft. Een veilige plek bieden, waar warmte en aandacht is voor mensen die veelal op straat leven, met psychische problemen kampen en/of weinig sociale contacten hebben. aanloophuisleeuwarden.nl.  U kunt uw bijdrage ook overmaken naar:  NL37 INBG 0000844806 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente te Leeuwarden o.v.v. Aanloophuis Leeuwarden. U kunt het Aanloophuis ook steunen door een éénmalige of periodieke donatie U kun dit eenvoudig regelen via het donatieformulier

 

Lees verder

Inzamelactie voedselbank

29-06-2019

Tussen zondag 30 juni en maandag 8 juli houdt de diaconie weer een inzamelactie voor de Voedselbank Leeuwarden. U wordt gevraagd om dan houdbare producten mee te nemen naar de kerk. Vooral koffie, thee, pastasaus/mix, rijst, soep en houdbare melk zijn erg welkom. U kunt de producten inleveren door de op de 'kar van samen delen' te zetten: de kar bij de achteringang van de kerk. U kunt uw bijdrage kwijt tot maandag l8 juli 11.00 uur, dan komt de voedselbank alles ophalen.  U kunt de voedselbank ook steunen door een gift over te maken op bankrekeningnummer: NL79  RABO  0131  3398  34 t.n.v. Voedselbank Leeuwarden. Omdat banken bij een betaling geen adres meer vermelden stelt de voedselbank het erg op prijs wanneer u bij de overschrijving in het opmerkingenveld uw adresgegevens noteert
Meer informatie over de voedselbank in onze stad vindt u op leeuwarden.voedselbankennederland.nl.

Lees verder

28 - 30 juni 2019: Kampeerweekend van De Fontein

18-05-2019

In het weekend van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni is het kampeerweekend van De Fontein dat al voor de zevende keer wordt gehouden. Er is volop ruimte voor kampeerders, maar ook daggasten zijn van harte welkom. Ben je geen kampeerder? Meld je dan gerust aan om een dagje door te brengen op het terrein van de Kleine Wielen. Verder is het goed om te weten dat er vrijdagavond pannenkoeken op het menu staan. Zaterdag is er een spelmiddag vanaf 14.00 uur waarna we aan het eind van de middag de barbecue aansteken. Aanmelden kan tot zondag 23 juni. Voor meer informatie kun je terecht bij Hendrik Jonker en/of Peter de Vries. Aarzel dus niet en geef je op voor het kampeerweekend.

Lees verder

Aanloophuis

18-05-2019

Het Aanloophuis, in de Bagijnestraat 36 te Leeuwarden, is een plek waar een warme, gezellige sfeer heerst en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het is een plek waar tijd is voor een gesprek, waar iemand even op adem kan komen of een moment van stilte kan vinden. Ook zijn er spelletjes, liggen er kranten en natuurlijk is er koffie, thee, brood en soep. Doelstelling van het Aanloophuis Leeuwarden is beschikbaar te zijn voor de medemens, die hulp en aandacht nodig heeft. Een veilige plek bieden, waar warmte en aandacht is voor mensen die veelal op straat leven, met psychische problemen kampen en/of weinig sociale contacten hebben.

Het Aanloophuis is het grootste diaconale project binnen de diaconie van de Protestantse Gemeente Leeuwarden. Ook je bijdrage leveren? Dat kan door je als vrijwilliger aan te melden via aanloophuisleeuwarden.nl

Lees verder

5 t/m 7 juli 2019: Tienerkamp in Bakkeveen

15-05-2019

Het jaarlijkse tienerkamp is dit jaar van 5 t/m 7 juli. We vertrekken vrijdagavond 5 juli rond 19:00 vanaf De Fontein en komen zondagmiddag rond 16:00/17:00 weer terug. Exacte tijden en wat je mee moet nemen krijg je te horen als je je opgeeft. We gaan dit jaar naar het mooie Bakkeveen! Kosten voor het weekend zijn € 15,00. Het belooft een mooi weekend vol spel, avontuur en gezelligheid te worden! Leeftijd 12-18! We maken er net als elk jaar weer een top weekend van. Ga jij mee? Opgeven kan bij Irene van der Berg of Karina van der Wal

 

Lees verder

World Servants De Fontein

10-05-2019

Wie gaat er mee bouwen aan verandering in de zomer van 2020? Zondag 26 mei geven we een voorlichting over World Servants. Wat is World Servants, hoe ziet een project er bijvoorbeeld uit? Uiteraard is er veel ruimte om al je vragen te stellen en neem vooral je ouders mee! Zondag 16 juni hebben we ons aanmeldmoment. Op deze dag gaan we kijken wie er echt mee willen. We maken dan ook een keuze voor ons project. Beide momenten zullen aansluitend aan de dienst plaatsvinden. (Om mee te mogen moet je in 2020 minimaal 16 jaar zijn of worden!). Iedereen van harte welkom!

Stuurgroep WS De Fontein: Irene, Karina, Suzanne en Ruben

Lees verder

19 mei 2019, 09.30 uur: ds. Alfons van Vliet

09-04-2019

Lees verder

Extra collecte voor 4 jongeren uit de gemeente voor World Servants

30-03-2019

Op 14 april zal er een extra collecte gehouden worden voor World Servants. Bert Dekker, Christian Wolters, Irene van den Berg en Anika van der Wal vertrekken aankomende zomer drie weken naar een ontwikkelingsland om daar te bouwen aan verandering. Bert en Christian stellen zich dienstbaar op in Bangladesh (Azië) met een groep jongeren met een lichamelijke beperking. Dit project laat zien dat een lichamelijke beperking geen belemmering hoeft te zijn om iets te betekenen in de maatschappij. Irene zal als medisch leider vertrekken naar Zambia (Afrika). Samen met de lokale bevolking wordt er gebouwd aan extra klaslokalen voor 250 leerlingen. Anika gaat bouwen in Malawi (Afrika) aan lerarenwoningen, latrines en verschoningsruimtes voor meisjes. Goed onderwijs en sanitaire voorzieningen vinden wij belangrijk voor ieder kind! Ondanks het voeren van verschillende acties en sponsoringen hebben wij nog een bedrag van €5000,- nodig. Wij hopen dat u ons wilt helpen door middel van uw gift in de extra collecte op 14 april voor deze projecten. Namens ons alle vier en de kinderen in Bangladesh, Zambia en Malawi, enorm bedankt!

Lees verder

De Fontein doet mee aan de Paaschallenge!

30-03-2019

In de nacht van 19 op 20 april willen we met een groep jongeren (leeftijd 12-18 jaar) meedoen aan de Paaschallenge. De Paaschallenge wordt georganiseerd door JOP. Op de website van JOP wordt de challenge omschreven als een spannend spel spelen met puzzels, achtervolgingen en gesprekken in de nacht. Samen met de andere deelnemers ga je op zoek naar Jezus: hij is gearresteerd en afgevoerd naar een onbekende bestemming. Met de andere volgers ga je op zoek naar Jezus. Daarbij gebruik je onder meer een smartphone met geolocatie. Tijdens de zoektocht moet je keuzes maken die er toe leiden dat Jezus nog meer of juist minder volgers zal krijgen. Het spel begint op de avond van Goede Vrijdag om 22.00 en duurt ongeveer 10 uur. Durf je de uitdaging aan? Doe mee en meld je aan bij jongerenwerker Bert of bij Romana

Lees verder

Palmpasen

30-03-2019

In de dienst van zondag 14 april vieren we met elkaar Palmpasen. We herdenken daarmee de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem. Kinderen in de basisschool leeftijd nodigen we van harte uit om, net als in voorgaande jaren, tijdens de dienst met ons een Palmpasenstok te versieren. Deze stok bevat diverse symbolen die verwijzen naar de betekenis van Palmpasen en laten kinderen hier op een speelse manier mee kennismaken. Bovendien genieten we tijdens het maken ervan van muziek, het bijbehorende verhaal en alle lekkere dingen, die aan de Palmpasenstok worden gehangen, zoals snoepjes en mandarijnen. Doe je ook met ons mee? Geef je dan voor 4 april op bij de leiding van de kindernevendienst. Op 14 april verwachten we je dan om 9.15 uur in de kerk. Hopelijk tot dan! Wij kijken er naar uit! Heb je nog een Palmpasenstok thuis? Lever die dan in. Dan gebruiken we hem nog een keer. Hartelijke groet, namens de kindernevendienst, Hotty de Vries en Anke Hoekstra

Lees verder

Oproep voor ambtsdragers!

16-03-2019

Op 10 maart is er een oproep gedaan voor nieuwe ambtsdragers en kerkelijke medewerkers per september 2019. Bij de ingang hebt u een briefje ontvangen waarop de namen van mogelijke kandidaten kunnen worden ingevuld. Wanneer u dit briefje hebt ingevuld, kunt u het op 17 en 24 maart in de collectezak bij de uitgang doen. Ook kunt u eventueel namen per mail doorgeven aan de scriba. Het mailadres is: scriba@defontein058.nl

 

Lees verder

Voedselbankactie

07-03-2019

De diaconie organiseert weer een inzamelactie voor de voedselbank. Deze keer van zondag 10 tot maandag 18 maart. De bidstond voor gewas en arbeid van 13 maart valt midden in de inzamelperiode. Een mooi moment om samen te delen. Op maandag wordt alles rond 11.00 uur opgehaald door de voedselbank. Het is de bedoeling dat u houdbare pro­ducten meebrengt die u op elk moment kunt inleveren door het op de kar te zetten. De volgende producten zijn érg welkom: koffie, thee, pasta, rijst, soep, pastasaus/mix en houdbare melk. Kijk ook eens op leeuwarden.voedselbankennederland.nl.

Lees verder

Passie en pasen

16-02-2019

Lees verder

Spelenderwijs: Een bonte expositie van 25 januari tot 22 maart

05-02-2019

Spelen past bij de manier waarop wij beiden werken en bij ons ontwikkelingsproces van voortdurend experimenteren. Het loslaten van wat vast ligt, levert vaak de mooiste beelden en ook verrassingen op. Met deze expositie laten wij u het resultaat zien van het spel met kwast en fototoestel. De beelden maken blij, ontroeren en troosten. Ze doen iets met onze stemming.

We wensen u veel kijkplezier. Met opzet hebben wij onze prijzen laag gehouden.
Het plezier van het spelen past bij een leuke prijs. Hebt u belangstelling voor ons werk? Neem dan gerust contact op.

Connie Buijs  06-20869267   c.buijs50@ziggo.nl
Wietske de Boer  06-28930630  wdeboer@gmx.net

Openingstijden van "De Fontein"  tijdens de expositie “Spelenderwijs”
Dinsdag 19.30 – 21.30 uur m.u.v. 12 en 26 februari
Woensdag 9.00 – 11.30 uur
Vrijdag 9.00 – 11.30 uur
Zaterdag 10.00 – 15.00 uur m.u.v. 23 februari

 

Lees verder