Gewoon bijbellezen (ds Alfons van Vliet)

Gewoon Bijbellezen…!

Dit winterseizoen wil ik starten met (dinsdag)avonden “Gewoon Bijbellezen”!

Heel veel mensen vinden het namelijk niet gemakkelijk om persoonlijk de Bijbel te lezen. Of je zou het wel willen, maar het lukt niet (door een druk leven bijvoorbeeld) om dat met een vaste regelmaat te doen (en dan kan het zo maar verwateren…).

Het kan ook zijn dat je niet goed weet waar te beginnen of dat een beetje uitleg en toepassing best een goede hulp zou zijn. Of je hebt een soort ‘stok achter de deur’ nodig.

Voor iedereen die wil – jong, oud en alles daartussenin, trouw Bijbellezer of helemaal niet – zijn er dit winterseizoen deze  avonden, waarop we met elkaar “gewoon Bijbellezen”.

De opzet is heel eenvoudig: je leest thuis een aantal hoofdstukken uit het Bijbelboek dat aan bod is (elke dag bijv. één hoofdstuk of ’n gedeelte daaruit) en je schrijft kort op wat je daarin opvalt, of wat je niet begrijpt, of waar je iets meer over zou willen weten.

Op de avond zelf zingen we een paar liederen, horen van elkaar wat opgeschreven is, bespreken dat kort en ondergetekende vertelt nog wat over het Bijbelboek; wat kunnen we ermee in deze tijd, wat is de hoofdgedachte van dit Bijbelboek e.d. We beginnen om 20.00u en eindigen rond half 10.

Deze avonden (1x in de maand) worden dus geen moeilijke cursusavonden maar zijn heel laagdrempelig. We willen gewoon samen de Bijbel lezen…. 

Voelt u of voel jij je aangesproken? Doe mee!  

Dinsdagavond 28 november om 20.00u is er een kennismakingsavond. Heb je belangstelling, kom erbij ! Weet je nog niet of dit iets voor u/jou is, kom dan ook gewoon donderdag. Lees als voorbereiding thuis het 1e en 2e hoofdstuk van Paulus’ brief aan de Romeinen.

En wil je alvast wat meer weten, of wil je wel meedoen, maar kun je dinsdag de 28e niet,  mail mij even (vanvlietalfons@gmail.com) of bel/sms/app mij ( 06 36152438),

Naast deze avonden zijn er ook verdiepingsavonden.

content image

Startavond op D.V. 28 november

en vervolgens op:

27 (!) december

23 januari 

20 februari

20 maart

17 april

15 mei

12 juni